08.09.2023  |  Kommunikation

Millionærer og magthavere vil beskatte ekstrem rigdom

En Disney-arving, en Nobelprisvinder og daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen har skrevet under på et åbent brev til verdens ledere om, at de rigeste skal betale mere i skat.

Der er for langt mellem rig og fattig i verdenssamfundet. Det mener 300 millionærer, økonomer og politikere, der sammen har underskrevet et åbent brev til de internationale magthavere.

Budskabet? At de rigeste skal betale mere i skat. Det skriver Finans.

Blandt underskriverne finder man blandt andet Disney-arvingen Abigail E. Disney, den amerikanske senator Bernie Sanders, Nobelprisvinderen Joseph Stiglitz og daværende statsminister Poul Nyrup Rasmussen.

Læs også: Undersøgelse: Markedet for fem genbrugsmaterialer fungerer ikke

De mener, at man bør indgå en fælles global aftale om formueskat, og at pengene bør bruges til at modkæmpe fattigdom, klimakrisen og ulighed.

Bag det åbne brev står organisationerne Oxfam og Patriotic Millionaries og kommer i forlængelse af det kommende G20-topmøde, der finder sted i New Delhi i Indien.

”Vores ledere gør klogt i at lytte til denne klare advarsel om faren ved ekstrem ulighed, som disse mennesker med magt, viden og penge kommer med i dag. Når selv mangemillionærer beder om at blive beskattet, må verdens ledere reagere,” siger generalsekretær for Oxfam Danmark, Lars Koch, i en pressemeddelelse ifølge Finans.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere