Nemlig.com-undersøgelse får ris og ros

Onlinesupermarkedet Nemlig.com har fået foretaget en undersøgelse, der ifølge virksomheden kan påvise, at Nemlig.com er den mest klimavenlige måde at købe ind på. Forsker ser dog skeptisk på nogle af undersøgelsens resultater.

AAU-lektor både roser og har sine betænktligheder over for Nemlig.coms undersøgelse. Arkivfoto..

29.08.2022

CSR.dk

Det online supermarked Nemlig.com har netop fået lavet en analyse af rådgivningsvirksomheden Force Technology, der har undersøgt klimaaftrykket fra virksomhedens drift og ydelser.

Undersøgelsen har sammenlignet CO2-aftrykket fra dagligvarer leveret af Nemlig.com med den gennemsnitlige fysiske indkøbstur i byerne København, Odense, Aalborg, Svendborg og Holbæk, og viser ifølge onlinesupermarkedets bæredygtighedschef, Jakob Zeuthen, at Nemlig.com tilbyder den mest klimavenlige metode til indkøb.

Det skriver Berlingske.

Læs også: Københavns Kommune rejser millionkrav mod Nemlig.com-ejer

Undersøgelsen medregner ikke udledningen for madspild og madvarer, men udelukkende udledningen i distributionskæden, det vil sige hvordan varerne kommer fra centrallageret og hjem til kunden.

”Køre bil ved at kigge i bakspejlet”
AAU-lektor Søren Løkke fra Dansk Center for Miljøvurdering har ifølge Berlingske læst undersøgelsen og er på flere punkter rosende overfor undersøgelsen.

Han har dog også sine betænkeligheder i forhold til rapportens metode, der ifølge ham rejser spørgsmål om, hvor konkret man kan konkludere på resultaterne.

Det handler blandt om, at undersøgelsen har hentet data om energiforbruget for det gennemsnitlige supermarked og varehus fra Energistyrelsen, hvor seneste tal er fra 2017.

Læs også: Nemlig.com har ansvaret for chaufførerne, selvom de ikke er direkte ansat i virksomheden, viser en vurdering fra Arbejdstilsynet

”Når man tager beslutninger, så svarer det lidt til at køre bil ved at kigge i bakspejlet. Når vi snakker om energi, kører vi på en vej, hvor der – heldigvis – er et kraftigt sving i øjeblikket. Det svinger i retning af en frygtelig masse vedvarende energi, og vi er på vej til et energimiks med en meget lavt CO2-emission”, siger han til Berlingske.

Selv om undersøgelsen faktisk forsøger at kompensere for det ved at antage et 20 procent lavere energiforbrug end i 2017, påpeger Søren Løkke, at det kun dækker reduktionen i selve forbruget og ikke udledningen fra energiproduktionen.

Selv anerkender Jakob Zeuthen, at området ændrer sig hurtigt, men mener samtidig, at undersøgelsens data er generelle og baseret på gennemsnitstal.

- HCL

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

14.01.2025CSR.dk

Danske banker holder fast i klimaambitioner trods splittelse i sektoren

13.01.2025CSR.dk

Ulighed i udledninger: De riges bidrag til klimakrisen

13.01.2025Merkur Andelskasse

Sponseret

Godt nytår fra Danmarks mest utålmodige bank

10.01.2025CSR.dk

New York sender regningen for klimaskader til olieselskaber

10.01.2025CSR.dk

Virksomheder i balancegang mellem compliance og innovation

10.01.2025CSR.dk

Løsningen ligger i belønning, ikke i deregulering

09.01.2025Bureau Veritas

Sponseret

Tag næste skridt: Bliv certificeret Lead Auditor på kun 5 dage

07.01.2025CSR.dk

På Møn bliver bolcherne grønnere

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

CABI
Webinar
Webinarrække | 3:3 Styrk trivselsarbejdet med fokus på roller og ansvarsfordeling

Dette webinar er det tredje af tre. Her får du viden om, hvordan trivsel og fravær hænger sammen og præsentation af roller og ansvar i trivselsarbejdet.

Dato

16.01.2025

Tid

08:15

Sted

Online

UN Global Compact Network Denmark
Webinar
TNFD Webinar: Developing a Nature Transition Plan

Join us for the 7th webinar in the Nordic TNFD Consultation Group where we will explore how to put together a robust nature transition plan. The webinar will revolve around TNFD’s recent Discussion paper on nature transition plans.

Dato

16.01.2025

Tid

13:00

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

20.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 20th January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

20.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom