23.08.2017  |  Medarbejder

Nestlé oplever succes i kamp mod ungdomsarbejdsløshed

På to år er det lykkes Nestlé Danmark at fastansætte 280 unge. Det har givet virksomheden blod på tanden, hvorfor man har meddelt, at man fortsat vil gå i front for at reducere ungdomsarbejdsløsheden.

Som led i et stort europæisk Nestlé-projekt mod ungdomsarbejdsløshed har Nestlé Danmark ansat 280 unge under 30 år.

Projektet blev lanceret i 2014 under navnet Youth Initiative, fordi verdens største mad- og drikkevareproducent Nestlé mener, at ungdomsarbejdsløsheden er et massivt problem:

”Vi mener ikke, at regeringer og myndigheder kan løse problemet alene, og derfor må virksomheder bidrage og være med til at løse problemet”, siger Mikala Larsen, der er nordisk HR-direktør, til Dansk Handelsblad og fortsætter:

”Det var baggrunden for, at vi satte projektet i gang for snart fire år siden med klar mål for både Europa og for hvert enkelt Nestlé-land.”

Læs også: Organisk emballage vinder frem

Ambitiøse mål for fremtiden
I Europa havde Nestlé forpligtet sig til inden udgangen af 2016 at ansætte 20.000 unge, heraf 10.000 i for eksempel praktikantstillinger, studiejobs og graduatestillinger.

Den danske afdeling hos Nestlé fik som mål at ansætte 100 unge, men nåede altså op på 280 unge ansatte.

I resten af Europa er det ligeledes lykkes Nestlé at overgå målet, da hele 22.000 unge er blevet ansat:

”De unge medbringer kompetencer, drive og en energi, som gør, at de bestemt har meget at komme med. Det har været en meget stor fornøjelse at opleve”, siger Mikala Larsen til Dansk Handelsblad og fortsætter:

”De unge er vokset op i en anden verden, en anden tid, og det betyder, at de har mange gode idéer, for eksempel inden for brugen af sociale medier”.

Læs også: Masser af amerikanske virksomheder bakker op om Paris

Hos Nestlé vil man fortsat gå i front for at reducere ungdomsarbejdsløsheden og har sat sig for, at ansætte mindst 22.000 flere unge inden 2020, skriver Dansk Handelsblad.

Derudover vil man fortsætte arbejdet med at give  unge CV-rådgivning, forberedelse til jobinterviews og bidrage til studerendes kandidat- og bacheloropgaver.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere