13.11.2019  |  Strategi & ledelse

Nils Smedegaard ny bestyrelsesformand for Unilever

Den tidligere Carlsberg- og Maersk-topchef Nils Smedegaard Andersen er blevet udpeget som ny bestyrelsesformand for forbrugsvaregiganten Unilever. Samtidig fratræder han som bestyrelsesformand i Salling Group.

Forbrugsvaregiganten Unilever, der har brands med purpose som sit fremmeste forretningsområde, skal have ny bestyrelsesformand efter at Marijn Dekkers har valgt at træde tilbage med øjeblikkelig virkning, og her er valget faldet på danske Nils Smedegaard Andersen.

Læs også: Vaskemiddel fra Unilever bliver fremover hældt på flasker af genbrugsplast

”På vegne af bestyrelsen vil jeg gerne takke Marijn for hans stærke lederskab og det bidrag, han har ydet som formand. Jeg er meget stolt over at blive bedt om at efterfølge Marijn og jeg ser frem til at arbejde sammen med bestyrelsen og Unilevers ledelsesteam for at understøtte virksomhedens fortsatte vækst”, siger han.

Nils Smedegaard har siddet som menigt medlem i Unilevers bestyrelse siden april 2015 og er tidligere topchef for både A.P. Møller – Maersk og Carlsberg Group, ligesom han er bestyrelsesformand for AkzoNobel, der har en lang række brands inden for maling, overfladebehandling og kemikalier.

Derudover er han også bestyrelsesformand for Salling Group gennem mere end 12 år, en position han imidlertid vil fratræde i marts 2020 i forbindelse med Unilevers generalforsamling. Selv påpeger han, at timingen i skiftet er ganske udmærket.

Læs også: Carlsbergs papirflaske rykker nærmere

”Virksomheden har gennemgået en fantastisk udvikling fra at være et datterselskab i A.P. Møller - Mærsk til at være en selvstændig virksomhed 100 procent ejet af Salling Fondene, og det har været spændende at være med til at skabe grundlaget herfor. Kombinationen af år med sund drift og sommerens frasalg af den svenske forretning betyder, at virksomheden nu står i en stærk finansiel position, velforberedt på fremtidige muligheder. Det er derfor et udmærket tidspunkt for et skifte på formandsposten”, siger han.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere