Nordjysk brændselscelle-virksomhed får tysk eneejer

Virksomheden SerEnergy fra Aalborg satser globalt med ny tysk eneejer. Det sker i forbindelse med, at SerEnergy er klar med en ny generation af brændselsceller.

SerEnergy blev stiftet i 2006 af Anders Korsgaard (tv) og Mads Bang (th). Virksomheden har hovedkvarter i Aalborg og beskæftiger i dag over 30 medarbejdere..

21.01.2015

CSR.dk

Den tyske industrikoncern Fischer Group overtager nu alle aktier i aalborgske SerEnergy, som udvikler og producerer såkaldte højtemperatur PEM-brændselsceller.

Fischer Group har været med som underleverandør og aktionær siden 2011, men i den nye rolle som eneejer forpligter det tyske selskab sig til at investere massivt i udrulningen af den danskudviklede teknologi.

Læs også: Største forskerpris tilfalder kendt dansk energipioner

”Gennem den seneste tid har vi overvejet, hvordan teknologiens enorme potentiale bedst udnyttes, så vi bringer virksomheden til det næste niveau. Det bliver en kapitalkrævende proces, men Fischer Group er fast besluttet på at stille de nødvendige investeringer til rådighed over den kommende årrække. I den fase drives partnerskabet bedst med én stærk ejer”, siger medstifter og direktør Anders Korsgaard.

SerEnergy blev i 2006 stiftet af Anders Korsgaard og Mads Bang, som begge er tidligere forskere fra Aalborg Universitet Institut for Energiteknik. Aalborg Universitet har desuden haft en andel i virksomheden siden opstarten i 2006.

”For os er SerEnergy et fantastisk eksempel på, at teknologi fra vores laboratorier har dannet grundlag for en grøn vækstvirksomhed, der nu er klar til næste store skridt i kommercialiseringen. Det har været en lang proces, hvor vi som tålmodig investor har haft mulighed for at støtte op via vores inkubatorordning og et sammensurium af andre værktøjer, mens teknologien blev modnet”, siger Niels Maarbjerg Olesen, direktør for Aalborg Universitets innovationsfakultet.

Timet og tilrettelagt
For SerEnergy er det ikke helt tilfældigt, at beslutningen er truffet på netop dette tidspunkt. SerEnergy er nemlig klar med en nye generation af brændselsceller, hvor virkningsgraden er blevet forbedret. Desuden er tidligere leverandørproblemer i produktionen blevet løst.

SerEnergy nu går målrettet efter at være et konkurrencedygtigt, metanoldrevet alternativ til travle dieselforbrugende anlæg, der udleder en masse CO2, og på sigt vil virksomheden forfølge den oprindelige målsætning om at levere brændselsceller til privatbiler.

Læs også: Ny forskning lover billigere brintbiler

”Når brændselsceller kommer ned i en tiendedel af den pris, de har i dag, kan vi begynde at putte dem i personbiler i stort tal. Vi skal gennem nogle flere udviklingstrin, før det er samfundsøkonomisk fornuftigt, men det skal nok komme”, siger Anders Korsgaard.

En fem kilowatt brændselscelle fra SerEnergy kan i dag købes for omkring 150.000 kroner, men det beløb ventes at falde markant de kommende år i takt med, at udbredelsen vokser.

-KLZ

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle