15.01.2017  |  Medarbejder

Midt- og nordjyske virksomheder tager mest socialt ansvar

De små- og mellemstore virksomheder i midt- og nordjyske kommuner er markant bedre til at ansætte borgere i støttet beskæftigelse end de sjællandske, viser ny rapport.

Region Midt- og Nordjyllands virksomheder er bedst til at beskæftige fleksjobbere, personer i løntilskud og andre uden for arbejdsmarkedet, skriver Berlingske.

En analyse foretaget af Den Sociale Kapitalfond viser nemlig, at de små og mellemstore virksomheder er markant bedre til at tage socialt ansvar ved at ansætte personer i støttet beskæftigelse end virksomheder i resten af landet. Faktisk er der kun én enkelt kommune i top ti, der ikke ligger i Jylland – nemlig Lolland Kommune.

”Selv når vi tager højde for sammensætning af virksomheder og borgere i de forskellige kommuner, er en række nord- og midtjyske virksomheder stadig markant bedre”, siger analysechef Kristian Thor Jakobsen til Berlingske.

Han vurderer, at den øgede ansvarstagen dels skyldes kommunale indsatser og dels skyldes, at de lokale netværk i jyske samfund er tættere, og derfor har en tradition for at tage sig af udsatte i lokalsamfundet.

Læs også: Skal virksomheder blande sig i overvægtige ansattes sundhed?

Rapportens resultater bør være en øjenåbning for både virksomhedsejere og politikere øst for Storebælt, mener Kristian Thor Jakobsen:

”De øvrige kommuner på blandt andet Sjælland bør stille sig selv spørgsmålet om; hvad kan vi lære af de kommuner i Midt- og Nordjylland, som har formået at få virksomheder til at tage et socialt ansvar? Her er der et klart potentiale i at få løftet antallet af virksomheder, der tager socialt ansvar og dermed få et mere åbent arbejdsmarked”, siger analysechefen til Berlingske.

Læs også: Arbejdsmiljøregler giver administrative kvaler for små virksomheder

I analysen har fonden kigget på ’særligt sociale små- og mellemstore virksomheder’. For at være ’særligt social’ skal en virksomhed have minimum fem personer - eller ti procent – ansatte, som er i støttet beskæftigelse.

Ud over at have fundet frem til de geografiske forskelle konkluderer analysen, at virksomheder ikke lider økonomisk last ved at have fleksjobbere ansat.

Læs hele rapporten her.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere