16.11.2016 | Strategi & ledelse
Ny bog om ledelse i alle afskygninger
I en ny bog giver 100 forskellige profiler hver deres bud på moderne ledelse og innovation. Socialt iværksætteri, bæredygtighed, åbenhed og inklusion er blandt nøgleordene.
Med en titel som Gurubogen, så er ambitionerne ligesom slået an. 100 erhvervsledere, iværksætter, entreprenører og andre innovative mennesker giver hver deres bud på, hvordan man kan starte og drive en virksomhed på den bedst mulige måde.
Læs også: Indspark: Big impact er big business
Bogen
Læs meget om Gurubogen, redaktøren og ikke mindst skribenterne her, hvor du også kan købe bogen.
Det gælder i forhold til bundlinjen, men så sandelig også omverdenen. Begreber som ansvar, bæredygtighed, social innovation, transparens og inklusion er aktuelle over de 444 sider, og det generelle hensyn til samfundet som helhed skinner igennem i adskillige af kapitlerne.
For som bogens redaktør, den danske serieiværksætter Jonathan Løw, forklarede, da bogen blev lanceret ved en event i går, så skal man se bort fra det religiøse aspekt af betegnelsen guru og i stedet fokusere på den grundlæggende betydning, nemlig én, der deler inspiration og viden, hvilket netop også er bogens formål.
Et godt eksempel på det, er en af bogens bidragydere, skotske Fraser Doherty, der startede med at lave syltetøj i sine forældres køkken som 14-årig med sin bedstemors opskrift og i dag, godt 12 år senere, har millionvirksomheden SuperJam. Til gårsdagens arrangement fortalte han om sin rejse som iværksætter, og også om at give noget tilbage.
H.K.H. Prins Joachim var blandt talerne, da bogen blev lanceret ved en event på Holmen i København. Foto: Anders Kampmann
”Jeg håber min historie kan inspirere andre. Tænk at en knægt fra Glasgow, trods modgang undervejs, kan stable en virksomhed på benene med noget så gammeldags som marmelade i centrum. Den lange proces har også hjulpet mig med at huske, hvor det hele startede, så sidste år holdt vi vores første gratis te-selskab for ældre i Skotland, som siden er blevet til flere hundrede over hele Storbritannien, vi donerer til adskillige organisationer, og vi deler vores opskrifter”, forklarede han.
Læs også: Den socialøkonomiske virksomhed er på vej
En af bogens danske skribenter er Tania Ellis, der også er aktiv her på CSR.dk. Læs hendes kapitel nedenfor.
CSR.dk har ingen økonomiske interesser i Gurubogen.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.