15.11.2022  |  Kommunikation

Ny kampagne hylder kvinder: ”Kvinder er mere end bare udseendet”

Kvinder skal anerkendes for det, de kan, gør og er – og ikke kun reduceres til deres udseende. Det vil Nilens Jord slå fast med ny kampagne, der går i luften i morgen.

”For dyb kavalergang”, ”for lårkort”, ”for tyk”, ”for køn” og sågar “husmoragtig”. Sådan bliver selv de mest magtfulde og entreprenante kvinder dagligt beskrevet i mediebilledet trods kølvandet fra MeToo, og hver eneste dag bliver kvinder verden over mødt med lignende, stereotype kommentarer.

Det vil Nilens Jord nu gøre op med i en helt ny kampage, som meget passende hedder Look Beyond Beauty.

“Look Beyond Beauty opfordrer alle til at overveje det absurde i udelukkende at bedømme kvinder ud fra deres udseende fremfor deres handlinger og erkende den ødelæggende effekt det har på kvinders potentiale,” fortæller Jakob Marum, som er adm. direktør hos Nilens Jord.

“Selvom kvindesynet de seneste år har rykket sig i takt med globale tendenser som for eksemepl kropspositivisme og ‘empowerment’, fokuseres der stadig primært på kvinders udseende frem for noget som helst andet. Så meget desto vigtigere er det nu at se ind i et nyt paradigme, der ikke handler om, hvordan den finske statsminister Sanna Marin går til fest eller Helle Thorning-Schmidts kjole, men snarere om deres kompetencer og bedrifter,” siger Jakob Marum.

I Nilens Jords kampagnefilm følger man ”Sara” – en fiktiv person, som oplever, at omverdenen kun har fokus på hendes udseende - uanset hvor hun befinder sig i livet – og hvilke bedrifter hun end formår at gennemføre.

Sara er skabt på baggrund af en lang række interviews med kvinder fra Skandinavien, Tyskland og England, som del af den grundlæggende research.

Læs også: Kritikken hagler ned over Arla efter lancering af ny kampagne

At alle de adspurgte kvinder har nikket genkendende til de evige, stereotype kommentarer om deres udseende, uanset om de er advokater, sygeplejersker eller politikere, har kun bekræftet Nilens Jord i, hvor vigtigt det er at udfordre de mange fordomme og reaktionsmønstre.

”En af interviewpersonerne sagde eksempelvis, at hendes liv ville blive lettere, hvis hun var 20 procent smukkere og 20 procent mindre intelligent. Hun er i øvrigt jurist. Det bekræfter, hvor vigtig debatten er, og hvor væsentligt det er at få den på dagsordenen,” mener Jakob Marum.

Derfor er det en større kulturændring, der i sidste er brug, fortsætter han og tilføjer han, at Nilens Jord ikke kun vil lave kampagner, men også ”følge op med forskellige tiltag, der honorerer og støtter de kvinder, der går forrest.”

”Skønhedsindustrien har selv været med til at skabe problemet med det ensidige kvindesyn. Derfor vil vi nu også være en del af løsningen,” afslutter han.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere