20.04.2017  |  Menneskerettigheder

Ny statusopgørelse på etisk handel

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den 25. april lancerer Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) rapporten State of Ethical Trading, som tager temperaturen på etisk handel i Danmark. Igen i år ses et stigende fokus på ansvarlighed i dansk erhvervsliv, med skærpet fokus på FNs Verdensmål.

State of Ethical Trading 2016
Når Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) for 2. gang lancerer State of Ethical Trading, stilles der skarpt på virksomheders udfordringer og strategiske indsatser i arbejdet for mere bæredygtig udvikling i verden. Igen i år kan DIEH konkludere en positiv fremgang i det danske arbejde med etisk handel. Samfundsansvarlig forretningspraksis prioriteres i stigende grad, og særligt ses et øget strategisk fokus på arbejdstager- og menneskerettigheder. Faktisk viser undersøgelsen, at 65% af de adspurgte virksomheder benytter FNs Retningslinjer for Menneskerettigheder og Erhverv som ramme for deres CSR arbejde. Derudover bruger 22% af de adspurgte virksomheder FNs Verdensmål som et strategisk rammeværktøj for deres samfundsengagement.

Der er ingen tvivl om, at den danske samarbejdskultur er et vigtigt værktøj, hvis Danmark skal positionere sig som frontløbere inden for etisk handel og på den globale scene. Strategiske partnerskaber og evnen til at udveksle erfaringer på tværs af sektorer er essentielt for at finde fælles løsninger til komplekse, etiske problematikker i den globale handel.

Konference hos Landbrug & Fødevarer
På tirsdag den 25. april lanceres State of Ethical Trading på en multistakeholder konference hos Landbrug & Fødevarer. Her samler DIEH og Landbrug & Fødevarer 100 toneangivende virksomheder og civil- og interesseorganisationer til debat om etisk handel i landbrugs- og fødevaresektoren, herunder med nedslag på etik som konkurrenceparameter i global handel samt den danske handlingsplan for opnåelse af FNs Verdensmål.

På konferencen åbner Stina Soewartha fra EU-Kommissionen ballet efterfulgt af indspark fra Rene Christensen (DF) og Kirsten Brosbøl (S), som ligeledes er formand for et nyt Christiansborg-netværk, der skal udbrede og formidle Verdensmålene. Fra dansk erhvervsliv får vi blandt andre indspark fra Arla, Coop og Fairtrade Mærket Danmark.

Konferencen afholdes fra 13.00 – 17.30 hos Landbrug & Fødevarer på Axelborg, Axeltorv 3, 1609 København K.

Tilmeld dig konferencen her.

Filer

Mere fra Etisk Handel Danmark

Etisk Handel Danmark

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K

Etisk Handel Danmark er den samlende platform for virksomheder og organisationer, der arbejder for ansvarlig handel og bæredygtig udvikling. Vi styrker viden og samarbejde om samfundsansvar og bæredygtighed i globale værdikæder, fordi handel skal respektere menneskerettigheder og tage hensyn til miljø og klima. Etisk Handel Danmark står bag videnscenter for bæredygtige værdikæder, akademi for etis…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere