10.03.2020  |  Samfund

Ny undersøgelse: Globale holdninger til ligestilling på arbejdspladsen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Mænd og kvinder er fortsat uenige, når det kommer til spørgsmålet om ligestilling på arbejdspladsen. Det viser en ny undersøgelse gennemført i 27 lande af Ipsos i samarbejde med Global Institute for Women's Leadership på King's College London.

Resultaterne fra en ny onlineundersøgelse af 20.204 voksne i alderen 16-74 år viser, at de fleste mennesker rundt omkring i verden ikke mener, at der er lige vilkår for mænd og kvinder på arbejdspladserne - men der er stor forskel i mænd og kvinders svar.

Globalt er næsten halvdelen af mænd (49%) enige om, at der er ligestilling på arbejdspladsen i deres land sammenlignet med kun tre ud af ti kvinder (32%).

Brasilien (72%), Japan (71%) og Frankrig (69%) er blandt de lande i undersøgelsen, hvor flest svarer, at der er ulighed på arbejdspladserne. Omvendt er Malaysia (68%), Kina (60%) og Indien (54%) de lande i undersøgelsen, hvor flest er enige om, at mænd og kvinder bliver behandlet ens.

Repræsentation betyder noget: ligestilling mellem kønnene opnås ikke, før der er flere kvindelige ledere i erhvervslivet og i regeringen.

Næsten seks ud af ti respondenter (58%) er enige om, at kvinder ikke opnår ligestilling med mænd, før der er flere kvindelige ledere i erhvervslivet og i regeringen - en tredjedel (36%) er uenige.

Forskellen mellem kønnene fortsætter dog: to tredjedele af kvinderne er enige i dette (65%) sammenlignet med halvdelen (51%) af mændene.

Der er stærk enighed med dette udsagn i Indien (69%), Sydafrika (69%) og Japan (68%), mens flest er uenige i Kina (61%), Rusland (49%) og Sydkorea (47%).

Både mænd og kvinder anerkender, at mænd er nødt til at tage aktiv del i arbejdet for at skabe ligestilling mellem kønnene.

Langt de fleste af de adspurgte (68%) mener, at der ikke kan opnås lighed mellem mænd og kvinder, medmindre mænd også tager deres del af ansvaret for at skabe ligestilling – selvom næsten tre ud af ti (27%) er uenige i dette.

Her er der mindre uenighed mellem kønnene: tre fjerdedele (74%) af kvinder er enige, ligesom seks ud af ti mænd (62%).

De lande, hvor flest er enige i at mænd er nødt til at spille en aktiv rolle i kampen for ligestilling, er Sydafrika (80%), Indien (78%) og Ungarn (77%). Flest er uenige i dette i Holland (53%), Rusland (49%) og Kina (42%).

Læs den fulde artikel og download undersøgelsen her

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere