22.07.2015  |  Klima, miljø og energi

?Nyt værktøj skal sammenligne grøn ydeevne.

Et nyt værktøj kan hjælpe den enkelte med at se hvor godt Danmark og København klarer sig sammenlignet med andre byer rundt omkring i verden.

Det nye sammenligningsværktøj Green Transition Index fra State of Green giver den enkelte mulighed for at sammenligne den grønne ydeevne i Danmark og i København i forhold til 59 lande og 69 byer rundt omkring på kloden.

Læs også: Nye prioriteringer i klima- og energipolitikken

Det gøres for at grøn økonomi og grøn vækst skal fremhæves i den internationale diskussion om klimaændringer. Her skal Green Transition Index hjælpe til at give kommercielle og politiske beslutningstagere såvel som internationale medier et referencepunkt for både nationale resultater i den grønne økonomi, og hvordan eksperter ser de resultater.

Læs også: Casesamling viser: grøn omstilling er sund fornuft

Baseret på dine valg af grønne præstationskategorier kan du sammenligne den teknisk ydeevne og opfattelsen af dit land eller by og se en samlet rangordning baseret på dine valg.

For eksempel kan man se, hvordan Danmarks tekniske ydeevne er på områder som ren luft, bygninger og transport, sammenlignet med andre lande. En anden mulighed er at se, hvordan København klarer sig, når det handler om ledelse og klimaforandringer. 

Du kan undersøge Green Transition Index her.

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere