06.07.2017  |  Samfund

Nyt værktøj til klimavurdering af fonde klar

Verdens første rangering af fonde på baggrund af deres klimapåvirkning er i dag blevet lanceret. Bedømmelserne skal gøre det nemmere for investorerne at integrere og bruge klimahensyn i deres beslutninger. Flere danske fonde er med i rangeringen.

Det skal være simplere for investorer at tage klimaovervejelser med ind i deres beslutningsprocesser, når midler skal placeres i forskellige fonde. Derfor lancerer tre partnere i dag det, de selv kalder verdens første klimapåvirkningsrangering af netop fonde, for på den måde at give de klimabevidste investorer et nyt værktøj.

Læs også: Rapport: Indkøb er centralt for en bæredygtig fremtid

Rangeringen hedder Climetrics og uddeler karakterer i form af grønne blade på en skala fra 1 til 5. Med disse vurderinger ved hånden, kan investorerne ”… se og sammenligne klimaaftrykket fra investeringer i fonde og potentielt fremme vækst i klimaansvarlige fondsprodukter”, som det hedder i en pressemeddelelse.

Egenkapitalfondsmarkedet, der ifølge Climetrics har en værdi på over 20.000 mia. kr. alene i Europa, kan blive et vigtigt redskab i kampen mod klimaforandringerne. Men trods en stigende efterspørgsel på ansvarlige investeringer på klimaområdet, har der indtil nu ikke været en rangering i stil med den, Climetrics nu udgør, lyder det.

Rangeringen er skabt af non-profit miljødataselskabet CDP (det tidligere Carbon Disclosure Project) i samarbejde med ISS-Ethix Climate Solutions, der arbejder med ansvarlige investeringer i Institutional Shareholder Services. Endelig er projektet finansieret af EU-initiativet Climate-KIC.

Investeringer og innovation i den grønne retning
”For første gang vil fondsinvestorer blive gjort opmærksomme på deres fondes klimapåvirkning og kan bedømme deres investeringer derefter. Climetrics er det manglende led mellem individuelle investeringsvalg og det globale problem med klimaforandringer, og det vil skubbe udviklingen i retning af at motivere både investorer og virksomheder til at bidrage til den grønne omstilling”, siger executive chair for CDP, Paul Dickinson

Der er en lang række danske fonde med i rangeringen, bl.a. forskellige enheder under Danske Bank og Nordea, og fonde som Handelsinvest Danmark og LI Aktier. Karakteren til flere af disse er imidlertid, i lighed med størstedelen af fondene i rangeringen, ikke offentliggjort på sitet, men man kan hente en mængde yderligere oplysninger på siden yourSRI.com, som Climetrics linker til.

Læs også: Bill Gates klar med grønne investeringer i milliardklassen

”Climetrics er en unik rangering designet til at transformere investeringsbeslutninger og understøtte klimapositive resultater. Som en katalysator for klimainnovation arbejder vi med partnere for at identificere og fremhandle system-ændrende samarbejder med det største potentiale for vækst og miljømæssige gevinster. Dette projekt er et perfekt eksempel på potentialet i samlet innovation til at opdyrke den nødvendige finansiering til at opskalere klimaindsatsen”, siger CEO for Climate-KIC, Dr Kirsten Dunlop.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere