Nyt værktøj til klimavurdering af fonde klar

Verdens første rangering af fonde på baggrund af deres klimapåvirkning er i dag blevet lanceret. Bedømmelserne skal gøre det nemmere for investorerne at integrere og bruge klimahensyn i deres beslutninger. Flere danske fonde er med i rangeringen.

Den nye fondsrangering skal hjælpe investorer med at foretage de grønne beslutninger, når det kommer til at placere sine midler..

06.07.2017

CSR.dk

Det skal være simplere for investorer at tage klimaovervejelser med ind i deres beslutningsprocesser, når midler skal placeres i forskellige fonde. Derfor lancerer tre partnere i dag det, de selv kalder verdens første klimapåvirkningsrangering af netop fonde, for på den måde at give de klimabevidste investorer et nyt værktøj.

Læs også: Rapport: Indkøb er centralt for en bæredygtig fremtid

Rangeringen hedder Climetrics og uddeler karakterer i form af grønne blade på en skala fra 1 til 5. Med disse vurderinger ved hånden, kan investorerne ”… se og sammenligne klimaaftrykket fra investeringer i fonde og potentielt fremme vækst i klimaansvarlige fondsprodukter”, som det hedder i en pressemeddelelse.

Egenkapitalfondsmarkedet, der ifølge Climetrics har en værdi på over 20.000 mia. kr. alene i Europa, kan blive et vigtigt redskab i kampen mod klimaforandringerne. Men trods en stigende efterspørgsel på ansvarlige investeringer på klimaområdet, har der indtil nu ikke været en rangering i stil med den, Climetrics nu udgør, lyder det.

Rangeringen er skabt af non-profit miljødataselskabet CDP (det tidligere Carbon Disclosure Project) i samarbejde med ISS-Ethix Climate Solutions, der arbejder med ansvarlige investeringer i Institutional Shareholder Services. Endelig er projektet finansieret af EU-initiativet Climate-KIC.

Investeringer og innovation i den grønne retning
”For første gang vil fondsinvestorer blive gjort opmærksomme på deres fondes klimapåvirkning og kan bedømme deres investeringer derefter. Climetrics er det manglende led mellem individuelle investeringsvalg og det globale problem med klimaforandringer, og det vil skubbe udviklingen i retning af at motivere både investorer og virksomheder til at bidrage til den grønne omstilling”, siger executive chair for CDP, Paul Dickinson

Der er en lang række danske fonde med i rangeringen, bl.a. forskellige enheder under Danske Bank og Nordea, og fonde som Handelsinvest Danmark og LI Aktier. Karakteren til flere af disse er imidlertid, i lighed med størstedelen af fondene i rangeringen, ikke offentliggjort på sitet, men man kan hente en mængde yderligere oplysninger på siden yourSRI.com, som Climetrics linker til.

Læs også: Bill Gates klar med grønne investeringer i milliardklassen

”Climetrics er en unik rangering designet til at transformere investeringsbeslutninger og understøtte klimapositive resultater. Som en katalysator for klimainnovation arbejder vi med partnere for at identificere og fremhandle system-ændrende samarbejder med det største potentiale for vækst og miljømæssige gevinster. Dette projekt er et perfekt eksempel på potentialet i samlet innovation til at opdyrke den nødvendige finansiering til at opskalere klimaindsatsen”, siger CEO for Climate-KIC, Dr Kirsten Dunlop.

-AK

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Etisk Handel Danmark
Event
Styrk dit arbejde med globale værdikæder og din ESG-rapportering gennem partnerskaber

Hvordan håndterer du de stigende krav til ESG-rapportering og due diligence?

Dato

03.04.2025

Tid

08:30

Sted

Rambøll Head Office Hannemanns Allé 53, 2300 København

Comm2ig
Webinar
Webinar: Transformer dit forbrug fra lineært til cirkulært i dit it-indkøb

Kom til webinar med Comm2ig, hvor du kan høre om arbejdet med bæredygtighed i en it-virksomhed, om Remanufactoring, e-affald, levetidsforlængelse, samt dine muligheder for at transformere dit forbrug fra lineært til cirkulært. Er adfærd og vaner den største barriere?

Dato

03.04.2025

Tid

10:00

Sted

Microsoft Teams

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online