21.05.2018  |  Strategi & ledelse

PlanMiljø hjælper fire investeringsfonde med at blive Svanemærket

Indhold fra partner Hvad er dette?

PlanMiljø har hjulpet Merkur Andelskasse med at Svanemærke deres fire investeringsfonde - de første i Danmark. De skal bl.a. undgå investeringer i fossil brændsel, våben og genmodificerede afgrøder, samt sikre at antikorruption og ligestilling fremmes.

Som de første i Danmark har PlanMiljø hjulpet Merkur Andelskasse med at få deres fire investeringsfonde Svanemærket. PlanMiljø har hjulpet med at klarlægge hvorvidt investeringsfondene lever op til kriterierne i certificeringsordningen, og lægge en plan for, hvordan potentielle barrierer skulle adresseres og forbedres.

”Det har været en spændende udfordring for PlanMiljø at være med til at bære certificeringen af de fire investeringsfonde igennem. Certificeringen har stillet store krav til procesbeskrivelse og dokumentation som pengeinstitutter ikke er vant til. Og her har PlanMiljø kunnet hjælpe qua vores store erfaring med Svanemærkningsprocessen”, siger Nicholas Krøyer, seniorkonsulent i PlanMiljø.

Det er en ny mulighed for pengeinstitutter at blive Svanemærket. Mærkningsordningen har opstillet 25 kriterier som investeringsfonde skal leve op til for at kunne pryde sig med det genkendelige logo, og kriterierne stiller skrappe krav om etik og dokumentation. Foreningerne skal bl.a. undgå investeringer i fossil brændsel, våben og genmodificerede afgrøder, samt sikre at antikorruption og ligestilling fremmes. 

”Svanemærkningen er en genkendelig og overskuelig måde at signalere til kunder og interessenter, at man tager bæredygtighed alvorligt. Kun 10% af Nordiske investeringsfonde kan leve op til kravene, og det kan være en kompleks opgave at dokumenterer det.”, siger Nicholas Krøyer.

De fire investeringsfonde er:

PlanMiljø er en konsulentvirksomhed der yder virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder bistand med bæredygtighed. Vi har gennem mange år opbygget erfaring og metoder til effektivt at gennemfører Svanemærkninger. Kontakt Seniorkonsulent Nicholas Krøyer Mohr for yderligere information eller Læs mere om PlanMiljø og hvordan vi kan bistå med Svanemærkning på http://planmiljoe.dk/kerneomraade/miljoecertificering/

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere