03.08.2020  |  Strategi & ledelse

Profiler skal rådgive Frederiksberg om bæredygtighed

Frederiksberg Kommunes nyoprettede bæredygtighedsråd skal sætte standarden for den bæredygtige omstilling på hele Frederiksberg. Med bæredygtighedsrådet får kommunen kvalificeret rådgivning og inspiration til at udvikle og implementere nye grønne, sociale og økonomisk bæredygtige løsninger, der kan hjælpe med at indfri ambitionerne i FN’s verdensmål.

Frederiksberg Kommune besluttede med budget 2020 at hæve ambitionsniveauet i arbejdet med at skabe en grøn og bæredygtig by. Kommunen nedsætter derfor et bæredygtighedsråd, som skal sikre implementeringen af FN’s verdensmål og sætte nye standarder for den bæredygtige omstilling. 

Bæredygtighedsrådet er sammensat af ti eksperter fra både offentlige og private aktører, der repræsenterer kompetencer inden for miljø og klima samt økonomiske og sociale forhold. Desuden indgår magistratens medlemmer i bæredygtighedsrådet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Danica Pension fremviser CO2-venlige investeringer og vil reducere klimabelastningen yderligere

Borgmester Simon Aggesen (C) er stolt over bæredygtighedsrådets faglige tyngde og har høje forventninger til arbejdet:

”Bæredygtighedsrådet bliver et fyrtårn i vores indsats for at gå forrest med bæredygtige løsninger. Det skal omsætte vores tårnhøje ambitioner inden for den bæredygtige omstilling til virkelighed. Med bæredygtighedsrådet kommer vi til at hæve barren helt enormt”, siger han og uddyber:

”Helt konkret skal bæredygtighedsrådet rådgive os i forhold til, hvordan vi realiserer vores ambitioner om at være Danmarks mest bæredygtige kommune. Vi vil være CO2-neutrale i 2030, være Danmarks elbil-by nummer ét og vi vil fortsat være en rummelig by med en social balance, hvor der er plads til både direktøren og håndværkeren og folk med forskellige indkomster og baggrunde. Bæredygtighedsrådet skal hjælpe os med at finde de nye og innovative løsninger, så vi når i mål med vores ambitioner”.

Læs også: København skærper miljøzone, men møder kritik

Medlemmer af Frederiksberg Kommunes bæredygtighedsråd

•    Katherine Richardson, leder af Sustainability Science Center, Københavns Universitet
•    Lars Aagaard, administrerende direktør, Dansk Energi
•    Nikolaj Malchow-Møller, rektor, Copenhagen Business School
•    Katrine Krogh Andersen, dekan, Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet
•    Lotte Jensen, direktør, VIVE
•    Anders Eldrup, bestyrelsesformand, Danmarks Grønne Investeringsfond 
•    Stine Kirstein Junge, privatsektoransvarlig og formand for SDG Accelerator, UNDP Danmark

Bæredygtighedsrådets rolle
Bæredygtighedsrådet skal konkret rådgive Magistraten om projekter under kommunens klimafond samt inspirere til løsninger, der skal sikre implementeringen af FN’s verdensmål med udgangspunkt i budgetstrategien Bæredygtigt Frederiksberg. Bæredygtighedsrådet vil dermed have et tværgående fokus på miljø, økonomi og social bæredygtighed.

Bæredygtighedsrådet er etableret for en toårig periode, og rådet vil mødes fire gange om året. Borgmesteren varetager hvervet som formand for bæredygtighedsrådet. Første møde i bæredygtighedsrådet finder sted den 16. september 2020.

- HCL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere