07.11.2017  |  Samfund

Samarbejde mellem Matas og Hjerteforeningen skal redde liv

Matas vil i samarbejde med Hjerteforeningen sælge pakkevedhæng, hvor halvdelen af indtægterne går til at indkøbe og opsætte hjertestartere på steder, der er tilgængelige hele døgnet.

Kosmetikkæden Matas arbejder sammen med Hjerteforeningen for, bogstaveligt talt, at gøre julen til hjerternes fest.

Hjerteforeningen har i år udviklet et pakkevedhæng, der vil være muligt for Matas-kunder at købe sammen med julegaverne. Vedhænget koster 10 kr., og heraf vil halvdelen gå til at købe og opsætte flere hjertestartere foran Matas-butikker rundt om i landet.

”Som følge af Matas' ønske om at bidrage til at holde danskerne sunde og raske har vi i flere år samarbejdet tæt med Hjerteforeningen om at forebygge og øge overlevelsen af hjerte-kar-sygdomme. I år har vi valgt at omsætte vores indsats til indkøb og opsætning af hjertestartere, der skal være tilgængelige døgnet rundt. Let og hurtig adgang til en hjertestarter kan nemlig redde liv”, siger informations- og miljøchef i Matas, Henrik Engberg Johannsen.

Tilgængelige hjertestartere redder liv
Hvert år rammes cirka 4.000 danskere af hjertestop uden for hospitalerne, viser tal fra Hjerteforeningen. Kun cirka 13 procent overlever.

”Hurtig genoplivning er altafgørende. Chancen for at overleve et hjertestop falder med ti procent for hvert minut, der går uden genoplivning. Derfor er vi glade for, at vi sammen med Matas kan bidrage til at øge chancen for at overleve et hjertestop i det offentlige rum”, siger Kim Høgh, adm. direktør i Hjerteforeningen.

Læs også: Topansvarlig Superliga skaber glæde, men ikke overraskelse

Den mest effektive behandling af hjertestop er en kombination af hjertemassage, kunstigt åndedræt og hjertestarter. Opsætningen af flere hjertestartere kan altså få stor betydning for liv eller død.

Derfor er det også vigtigt, at hjertestarterne er tilgængelige hele tiden. Det er dog ikke altid tilfældet, da mange hjertestartere hænger steder, man ikke kan komme ind uden for normal åbningstid. Tal fra TV2 Østjylland viser, at cirka halvdelen af alle hjertestartere i Region Midtjylland ikke er tilgængelige på alle tidspunkter af døgnet.

Matas har valgt at opsætte hjertestarterne uden for butikkerne, så de altid kan hentes, når en person falder om med hjertestop.

-CHM 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere