24.08.2016  |  Klima, miljø og energi

Samsung vil satse på genbrugstelefoner

En kommende abonnementsordning skal gøre det muligt for Samsungs kunder at skifte telefonen ud med en ny model efter et år. De gamle telefoner vil blive sat i stand og solgt på ny.

Som csr.dk tidligere har kunnet fortælle, viser en ny undersøgelse fra Greenpeace, at forbrugerne helst ser en lavere produktion af nye mobiltelefoner og et højere genbrug af materialer fra virksomhedernes side.

Det er noget, som sydkoreanske Samsung nu formentlig vil agere efter. Virksomheden vil, ifølge kilders oplysninger til Reuters, i 2017 begynde at sælge brugte udgaver af de bedst sælgende smartphones, skriver Berlingske Business.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Forbrugere: for mange nye mobiltelefoner og for lille indsats for at genbruge

Samsung vil således lancere en abonnementsordning – til at starte med i USA og Sydkorea – hvor køberne af nye telefoner efter et år kan opgradere til den nyeste model og i den forbindelse aflevere den gamle telefon tilbage. Derfra vil Samsung sætte den nye telefon i stand, blandt andet med et nyt batteri, give telefonen ny garanti og sælge den igen.

Et presset marked
Samsungs nye genbrugsordning kommer på et tidspunkt, hvor salget af smartphones er holdt op med at vokse, og hvor salget hos nogle producenter endda går tilbage. Det skyldes blandt andet, at kineserne producerer billige telefoner, som ødelægger salget af de dyrere smartphones.

Dette har iPhone-producenten Apple ligeledes taget konsekvensen af ved at indføre samme abonnementsmodel, som Samsung har på tegnebrættet. Modellen er fra Apples side indført i enkelte lande såsom USA.

Læs også: Amnesty: Børnearbejde udbredt i elektronikforsyningskæder

Markedet for brugte smartphones anslås af rådgivningsfirmaet Deloitte til i år at ligge på 17 milliarder dollar (112 milliarder kroner).

Det er endnu ikke blevet offentliggjort, hvad Samsungs genbrugstelefoner kommer til at koste.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere