21.10.2022  |  Klima, miljø og energi

SBTI godkender TDC’s mål om klimaneutralitet i 2030

Som den første virksomhed i verden har TDC Net fået godkendt en målsætning om at være 100 procent klimaneutral i 2030 af den globale standard SBTI.

Teknologikæmpen TDC Net har netop fået godkendt en plan for at blive fuldstændig klimaneutral i 2030 af den globalt anerkendte standard Science Based Targets Initiative (SBTI).

Det gør TDC til den første virksomhed, der har fået godkendt en plan om at have en klimabelastning på nul i 2030.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver Børsen.

Selv kalder virksomhedens bæredygtighedschef, Peter Søndergaard, det for en milepæl, som viser at planen er ambitiøs, men samtidig realistisk.

Han fortæller videre, at TDC Nets udledninger primært ligger i det såkalde Scope 3-led, som involverer tredjeparter som eksempelvis leverandører.

Læs også: Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål

Og derfor ligger opgaven nu i at se nærmere på virksomhedens indkøb og samarbejdspartnere.

“Vores analyser viser, at 80 procent af vores udledninger i Scope 3 ligger hos leverandørerne. Så vi skal helt klart ud og tale med dem, hvis vi skal i mål. Vi træner og uddanner indkøbsafdelingen til at fokusere på ESG (Environmental, Social og Governance, red. af Børsen), når de køber ind, og så har vi lavet et screening-værktøj, der på baggrund af indkøbets størrelse og industri kan udpege indkøb, som vi skal diskutere, inden vi går videre”, siger han til Børsen.

Krav fra kunder og osende kørsel
Omvendt oplever man hos TDC Net, at kunderne også stiller krav til dem, når det kommer til bæredygtige løsninger.

Det gælder blandt andet ejendomskoncernen NREP, der bruger virksomhedens ydelser til en digital infrastruktur til det bæredygtige byggeprojekt UN17 Village, hvor man i byggeriet aktivt har FN’s 17 verdensmål in mente.

Læs også: Lenovos klimakompensation runder 1 mio. tons sparet CO2

Men flere af udledningerne er også at finde i selve TDC Nets aktiviteter.

Virksomheden bruger blandt andet 1300 teknikerbiler, der til sammen udleder omkring 8000 ton CO2. Det svarer til 95 procent af TDC NETs samlede CO2-udledning.

Derfor tester man i øjeblikket elbiler, der ifølge Peter Søndergaard kun nu er i stand til at dække forretningens behov.

Derfor bruger TDC Net data og AI til at optimere kørselsmønstre, der skal reducere de kørte distancer med 25 procent i 2025.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere