19.06.2020  |  Strategi & ledelse

Senest i 2050 skal Danica Pension være CO2-neutral

Danica Pension melder sig ind i investor-alliancen Net-Zero Asset Owner Alliance og forpligter sig dermed til at sikre, at selskabets 450 milliarder kroners store investeringer skal være CO2-neutrale inden udgangen af 2050.

Danica Pension bliver en del af den globale Net-Zero Asset Owner Alliance, der omfatter flere store internationale investorer. Således vil Danica Pension arbejde mod at opnå en CO2-neutral investeringsportefølje inden 2050.

Læs også: Danica Pension fremviser CO2-venlige investeringer og vil reducere klimabelastningen yderligere

”Som pensionsselskab kan vi med vores mere end 400 milliarder kroner under forvaltning gøre en stor forskel, når det kommer til den grønne omstilling. Det har vi allerede fokus på i dag, og det vil vi have de næste mange år. Derfor ser vi frem til at blive en del af Net-Zero Asset Owner Alliance”, siger CEO i Danica Pension, Ole Krogh Petersen, og fortsætter:

”Det er godt at have ambitioner på lang sigt, men endnu vigtigere at handle rettidigt. Derfor har vi allerede i 1. kvartal i år øget vores investeringer i den grønne omstilling markant, og vi vil udarbejde delmål for vores CO2-aftryk fra investeringerne frem mod 2023, 2025 og 2030”.

Er allerede i fuld gang
Med alliancen i baglommen er det pensionskassens ambiton at have 30 milliarder kroner investeret i den grønne omstilling i 2023, 50 milliarder kroner i 2025 samt 100 milliarder kroner i 2030. I første kvartal af 2020 har Danica Pension øget investeringerne i den grønne omstilling med 38 procent fra omkring 10,2 milliarder kroner til cirka 14,3 milliarder.

”Vi er i fuld gang med at dreje vores investeringer i en grøn retning. Det er med til at gøre en forskel for klimaet samtidig med, at vi over tid kan skabe attraktive afkast for vores kunder. Vi tror på, at selskaber, der omfavner den grønne omstilling og omstiller forretningen til grønnere energialternativer, vil være godt positioneret til at skabe langsigtet vækst og levere langsigtede afkast. Derfor tror vi på, at afkast og grønne investeringer kan forenes”, siger Ole Krogh Petersen.

Læs også: Grønne investeringer gør det godt under corona

I Danica Pensions seneste rapport om CO2-aftrykket i porteføljen, kan man endvidere se, at investeringerne i aktioner og erhvervsobligationer udleder 21 procent mindre CO2 end det globale benchmark.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere