10.11.2016  |  Samfund

Soldrevne bænke lader mobiler og e-cykler op

Ingeniørfirmaet Newtek har udviklet en bænk til byrummet, som gennem solenergi lader mobiltelefoner og e-cykler op. Bænkene virker også i de mørkeste vintermåneder og registrerer miljødata til online brug.

Med den nyeste opfindelse ’Smart Bænken’ fra det danske firma Newtek kan man få et hvil i det offentlige rum samtidig med, at man lader sin mobil eller e-cykel op. Opfindelsen er en soldreven bænk, som har USB-porte eller netstik og sensorer til måling af data.

Læs også: Solceller skal forsyne nyt fængsel med strøm

Strømmen kommer fra det indbyggede solcellepanel via bænkens batterier, og også i de mørkeste vintermåneder er der tilstrækkelig kapacitet af solceller til en konstant strømforsyning. Bænkene udbyder desuden internet, mens det i visse tilfælde er muligt at foretage et nødopkald via en knap på Smart Bænken.

Flere funktioner
Flere af bænkene er mere end ”bare” hvilepladser og opladestationer – de registrerer nemlig også miljødata såsom luftkvalitet, temperatur, energiniveau fra solen eller støjniveau. Som borger vil man i fremtiden kunne finde disse oplysninger på nettet.

Hos Newtek ser man opfindelsen som en intelligent kombination af byrumsinventar, mobilitetsteknologi og et bæredygtigt produkt.

Læs også: Kasserede mobiltelefoner er en stor miljøsynder

"Smart Bænken viser, at udviklingen indenfor byrumsinventar fortsætter i en mere avanceret retning. Vi har allerede adopteret dette i vores solcelledrevne smarte belysningsløsninger til uderummet, og vi observerer løbende disse ændringer meget nøje, så vi kan fortsætte med at introducere innovative produkter”, siger Roberto Stellini fra Newtek, som også leverer solcelledrevne belysningssystemer til stier, pladser og veje.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere