03.04.2018  |  Klima, miljø og energi

Stigende efterspørgsel på bæredygtige tæpper

Hos en af Europas største gulvtæppe producenter oplever man stor interesse for bæredygtige produkter. Og efterspørgslen er stigende, mener den administrerende direktør hos Egetæpper.

Forbrugerne tager socialt ansvar, når de handler hos tæppegiganten Egetæpper. De seneste par år er efterspørgslen på miljørigtige produkter vokset støt, og særligt i de nordiske lande er interessen for bæredygtighed stor. Også i lande som Schweiz, Tyskland og USA oplever man fremgang, skriver Herning Folkeblad.

Læs også: Modegiganter lancerer bæredygtighedsagenda for topchefer

Bæredygtighed har længe været en mærkesag for Egetæpper, der flere gange er blevet kåret som en af de bedste i Danmark til CSR. Og det afspejler sig i deres produkter, hvor mange af dem kan genbruges.

”Det er en verden med knappe ressourcer, og vi ved at vi driver lidt rovdrift på de ressourcer, og det tror jeg, at der er flere og flere, der bliver opmærksomme både på nationalt- og virksomhedsniveau,” siger administrerende direktør i tæppeproducenten, Svend Aage Færch Nielsen, til Herning Folkeblad.

Og Egetæpper har store ambitioner for fremtiden, hvor de håber, at endnu mere af deres salg er bæredygtigt.

Læs også: Plastikposen er bedst for miljøet

I dag forholder det sig sådan, at tæppefliser kan genbruges en gang, mens vægtæpperne ikke kan. Ifølge Svend Aage Færch Nielsen kræver det en indsats i hele branchen, hvis det skal ændres.

”Det er ikke nok, at hver enkelt virksomhed selv finder på en løsning,” uddyber Svend Aage Færch Nielsen overfor avisen.

- EST
 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere