05.12.2013  |  Kommunikation

Supermarkedskunder giver 1,5 mio. kroner til syriske flygtninge

Kunderne i Føtex, Bilka, Netto og Salling har tilsammen givet 1,5 mio. kroner til Folkekirkens Nødhjælp. Pengene skal gå til nødhjælp til de mange, som er på flugt fra borgerkrigen i Syrien.

Dansk Supermarkeds har i september og oktober haft fokus på katastrofen i Syrien, hvilket har resulteret i en indsamling på 1.542.893 kroner fra kunderne i Føtex, Bilka, Netto og Salling til Folkekirkens Nødhjælp.

De indsamlede penge skal blandt andet bruges til at give børn skolebøger og forsyne familier i Za’ateri-flygtningelejren i Jordan med tæpper og varmeapparater til den kolde vinter. Pengene går også til uddeling af madkuponer og hygiejnepakker til flygtningene, når de ankommer i lejrene i Jordan og Libanon.

Læs også: Bilka lancerer CSR-projekt

Nye tal fra FN viser, at over ni millioner mennesker har brug for hjælp i Syrien. Samtidig er over to millioner flygtet ud af landet med et intenst pres på nabolandene til følge. I Jordan og Libanon hjælper Folkekirkens Nødhjælp derfor med mad, tæpper, tøj og husly, så flygtningene kan klare sig i den desperate situation.

”Ofrene for borgerkrigen i Syrien går en kold vinter i møde, og det er derfor en stor glæde at kunne konstatere det varme engagement, som både medarbejdere og kunder har vist. Hjælpen fra danskerne vil blive omsat til alt det, som de mange syriske familier har mest brug for,” siger Dansk Supermarkeds CSR-chef, Helene Regnell, i en pressemeddelelse fra Folkekirkens Nødhjælp. Hun er stolt over resultatet af indsamlingen.

Læs også: Dansk Supermarked og WWF samarbejder om fisk

Hos Folkekirkens Nødhjælp sætter generalsekretær Henrik Stubkjær også stor pris på den indsats, som Dansk Supermarked har gjort for at samle penge ind til Syriens ofre.

”Vi er meget imponerede over den effektive og hurtige måde, som Dansk Supermarked fik sat en indsamling i gang på til ofrene i Syrien. På den måde var Dansk Supermarked med til at gøre hjælpen til en vigtig ting for danskerne. Og vi siger tak til de mange kunder, som har hjulpet. Jeg kan forsikre for, at der er brug for varm hjælp, her hvor vinterkulden har ramt de mange flygtninge fra krigen i Syrien,” siger Henrik Stubkjær.

Indsamlingen i landets mere end 500 Føtex-, Bilka- og Netto-butikker samt Sallings stormagasiner fandt sted fra den 6. september til den 18. oktober 2013.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere