08.11.2017 | Kommunikation
Tænketank: Vi skal skifte mentalitet, hvis verdensmålene skal nås
Det kræver en helt ny mentalitet og måde at se fremtiden på, hvis FN’s 17 verdensmål skal nås. Det mener tænketanken Sustainia, der netop har udgivet boget ’Repaint the future!’. Formålet er, at gøre op med samfundets fremherskende frygt og mistillid, der overskygger menneskets muligheder for at handle.
Tænketanken Sustainia har mandag i denne uge udgivet bogen ’Repaint the future!’, der omformer FN’s 17 verdensmål for en mere bæredygtig verden til ti personlige mål og mentaliteter.
Læs også: Det danske Global Compact-netværk er en realitet
Formålet med bogen er at gøre op med den fremherskende frygt i samfundet, der skyldes alt fra klimaforandringer og flygtningestrømme til terror. Frygten og mistilliden gør nemlig befolkningen handlingslammede, mener tænketanken, og dermed starter en ond cirkel.
Sustainia har udgivet bogen Repaint the future!, der skal ændre læsernes mentalitet. Det er nemlig en nødvendighed, hvis vi skal nå FN's verdensmål, mener tænketanken. Illustration: Sustainia
”Nu to år efter at FN’s verdensmål blev vedtaget af 193 lande, har de færreste en idé om, hvad de går ud på. De er heller ikke skrevet til almindelige mennesker. Den optimisme og den tro på fremtiden, de skulle udløse, er derfor udeblevet. I stedet oplever vi en udbredt frygt og mistillid. Hvis ikke den mentalitet ændres, forbliver verdensmålene blot smukke uopfyldte intentioner”, siger Erik Rasmussen, direktør i og stifter af Sustainia. Han fortsætter:
”Det er den udfordring, Sustainia har taget op ved at udgive en bog, der omskriver intentionerne i verdensmålene til et sprog og en tænkning, der giver mening for almindelige mennesker. Der skal skabes en ny mentalitet, hvis målene skal blive til virkelighed”.
Med de ti konkrete, personlige mål forsøger Sustainia altså at sammenfatte mentale og adfærdsmæssige ændringer, vi hver især må foretage, for at opfylde de 17 verdensmål og dermed få en mere bæredygtig verden. Målene er indbyrdes afhængige og gensidigt forstærkende, og kredser om de centrale begivenheder, som præger verdenssamfundet i dag – blandt andet flygtningekrisen, falske nyheder og ressourcespild.
Læs også: Hvor mange procent af DIN omsætning bidrager til verdensmålene?
”Vi ser ’Repaint the future!’ som en global folkeoplysningskampagne, der søger at involvere og påvirke de mennesker, hvis adfærd afgør, hvor bæredygtig verden bliver – og hvor hurtigt”, siger Erik Rasmussen.
Repaint the future! kan købes her.
-CHM
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.