15.09.2014  |  Supply chain

Tøjkæden Gina Tricot overgår til økologisk bomuld

Hele Gina Tricots basissortiment vil i fremtiden blive produceret af bæredygtige og miljøvenlige materialer.

Når den svenskejede modekæde Gina Tricot i fremtiden fremstiller tøj til basissortimentet, vil det være produceret af miljøvenlige råvarer.

Gina Tricots kontinuerlige arbejde med bæredygtighed går under navnet The Good Project, hvis formål er at vise forbrugeren, at det er muligt at klæde sig miljøvenligt uden at gå på kompromis med trenden.

Læs også: H&M er verdens største aftager af økologisk bomuld

”Kernen i Gina Tricot har altid været vores jerseyprodukter, og nu hvor vi overgår til at fremstille alt vores jerseystof i bæredygtige materialer, har vi taget et stort og vigtigt skridt frem imod et mere bæredygtigt og miljøvenligt sortiment,” siger Marcus Bergman, chef for bæredygtighed i Gina Tricot, i en pressemeddelelse.

Økologisk bomuld skaber klæder
Gina Tricot har i et stykke tid hverken anvendt dun, pels, læder eller angora i sit produktsortiment og tager nu endnu et skridt i en bæredygtig retning ved at anvende økologisk bomuld til alt basis-jerseystof.

”Almindelig bomuld er verdens suverænt mest sprøjtede afgrøde, og derfor er dyrkning af økologisk bomuld en god metode til at mindske mængden af farlige kemikalier i landbruget,” siger Marcus Bergman.

For Gina Tricot er det målet på sigt at fremstille alt tøj i miljøcertificerede kvaliteter.

-KLZ

Mere fra Katrine

Katrine Zachariassen

Journalistisk medarbejder

Uddannelse: Kandidat i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2013-2016.Bachelor i dansk og kommunikation ved Roskilde Universitet 2010-2013.

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere