24.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Tekstiler og tekstilaffald - hvad er det vigtigste du skal vide?

Indhold fra partner Hvad er dette?

I 2019 kom tekstiler og tekstilaffald for alvor på dagsordenen, og skriften på væggen er tydelig: vi skal blive langt bedre til at producere, forbruge og håndtere tekstiler på bæredygtig vis. DAKOFA har samlet trådene i 6 tema-nyheder om emnet.

DAKOFA samlede i januar 2020 op på den store mængde viden fra både ind- og udland, som kan hjælpe de danske aktører med at løfte tekstilerne højere op i affaldshierarkiet. Resultatet blev 6 tema-nyheder, som præsenterer et udpluk af den nyeste viden.

De 6 nyheder kan anvendes som introduktion til emnet, mens de også kan anvendes som en referenceliste med links til et udpluk af de vigtigste undersøgelser og rapporter, som man herefter selv kan dykke videre ned i. 

Artiklerne vil kunne læses enkeltvis eller i forlængelse. De første to nyheder sætter primært fokus på den nuværende situation i forhold til hhv. rammebetingelser, internationale initiativer og miljøeffekter, mens de sidste fire artikler omhandler:

  • brug og forbrug,
  • genbrug og nye forretningsmodeller,
  • genanvendelse samt
  • en særlig artikel med fokus på SMV’erne.

Artiklerne er primært baseret på den seneste viden fra European Clothing Action Plan (ECAP) samt det svenske forskningsprogram Mistra Future Fashion, og bliver suppleret med kilder fra bl.a. Ellen MacArthur Fonden, det Europæiske Miljøagentur og Europa-Kommissionen.

God læselyst! 

Find alle nyhederne her

Mere fra DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

DAKOFA - Dansk Kompetencecenter for Affald og Ressourcer

https://dakofa.dk/

  • dakofa@dakofa.dk
  • +45 3296 9022
  • Vesterbrogade 149, Bygning 8, 4. Sal. 1620 København

DAKOFAs fornemste opgave er at ruste den danske affalds- og ressourcesektor til at navigere i et dynamisk samfund og i en globaliseret verden. Nye rammebetingelser, øgede krav til ressourceeffektivisering, skærpede lovkrav og et ydre pres om stadige miljøforbedringer skaber behov for videndeling, information, erfaringsudveksling og innovation. DAKOFA opsamler såvel national som international…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere