Tema: ESG Compliance - hvordan tæmmer man monsteret?

Hvad kan virksomheder gøre for at komme i mål med ESG-compliance – og hvem kan hjælpe med at få det til at ske? Vi ser på compliance i bred forstand, men har særligt fokus på CSRD.

Klima, miljø og energi

Mindre virksomheder risikerer at blive kørt over af nye bæredygtighedskrav fra EU Adm. direktør Position Green: Vælg software og rådgivere med omhu

Arbejdsgruppen i EU udsendte i juni standarderne til de nye EU-regler for klimarapportering CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive), der træder i kraft fra 2024.

Indhold fra partner

Kommunikation

Rapporteringskrav er kun hæmsko for dem, der ikke gider gøre noget ved det

Er kravene til f.eks. ESG-rapportering blevet for omfattende? Fjerner det fokus fra handling? Et panel helt uden venstresnoede repræsentanter leverede et rungende 'nej' til de spørgsmål. Men selvfølgelig er det svært.

Kommunikation

Software deler CSRD op i mundrette stykker

Med RISMAS CSRD-løsning får man overblik over fremdrift og mulighed for at inddrage hele organisationen.

Indhold fra partner

Medarbejder

Scor højt på socialt ansvar – og få en konkurrencefordel

Socialt ansvar kommer til at figurere højere på virksomhedernes agenda i fremtiden. Står det til Reformkommissionen, der netop er kommet med anbefalinger til fremtidens indsats for beskæftigelsen, skal virksomhederne spille en langt større rolle i opgaven med at skaffe flere jobs til udsatte ledige. Og de skal ikke alene påtage sig et socialt ansvar – EU vil også have erhvervslivet til at dokumentere det.

Indhold fra partner

Kommunikation

Hvordan ændrer vi “kedelig” compliance til nye komparative fordele?

Over den sidste tid har der bredt sig en stemning i bæredygtighedsrapporteringsområdet, der går i retning af stress og frygt for at kunne levere på de høje krav der findes inden for CSRD og de kommende ESRS standarder.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSRD – Husk arbejdet med governance og anti-korruption

Med de nye regler om bæredygtighedsrapportering, skal større danske virksomheder snart begynde at rapportere om en række ESG forhold. Kravene bliver fastsat i ESRS rapporteringsstandarderne, herunder governance standarden G1, som bl.a. fokuserer på governance og anti-korruption.

Indhold fra partner

Kommunikation

ESG og social ansvarlighed: Sådan tager I de nødvendige skridt

Et lille bogstav der kan gøre en stor forskel for mennesker og samfund. Social ansvarlighed er hvad der gemmer sig bag S’et i ESG. Men hvad betyder socialt ansvar egentligt, hvordan kan I rapportere på området, og hvad kan arbejdet med det vigtige bogstav betyde for din virksomhed? Det ser vi nærmere på i denne artikel.

Indhold fra partner

Kommunikation

Effektiv ESG-rapportering: Alt du skal vide

Er du allerede i fuld gang med at forberede dig på de nye lovkrav inden for ESG-rapportering? Så har du måske også opdaget, at ESG-området godt kan være komplekst. I denne mailserie giver vi dig en 360 graders indkøring i den effektive ESG-rapportering gennem bl.a. nye retningslinjer, designprincipper, forankring, ansvar, software og praktiske råd.

Indhold fra partner

Kommunikation

CSRD er ikke helt så skræmmende - væsentlighedsprincippet letter byrden

Med CSRD og de nye ESG rapporteringskrav fra EU kommer mange danske virksomheder til at se ind i en omfattende rapporteringsproces. Ved at lave en præcis væsentlighedsanalyse kan omfanget til gengæld blive markant mindre.

Indhold fra partner

Kommunikation

Hvilke EU regulativer omfatter din virksomhed: Få et gratis lovgivningstjek

Besvar fem enkle spørgsmål for at bestemme de obligatoriske rapporteringskrav, frivillige rammer og branchespecifikke retningslinjer, der gælder for din virksomhed.

Indhold fra partner

Kommunikation

RISMA samler hele CSRD-området under ét styringsværktøj

CSRD-compliance er et fænomen, virksomhedsledelsen bliver tvunget til at få styr på med indførelsen af et nyt EU-direktiv. RISMA sørger for at samle virksomhedens ESG-forhold i en integreret platform.

Indhold fra partner

Kommunikation

En Guide til ESG-nøgletal: Hvad er de, og hvorfor er de vigtige?

ESG-nøgletal er et vigtigt redskab til at måle og kommunikere virksomheders bæredygtighedsindsats.

Indhold fra partner

Kommunikation

Webinar: En unik tilgang til ESG - når compliance og forretning mødes

Vi er glade for at præsentere vores ESG-webinar om at være på forkant med CSRD/ESRS compliance ved hjælp af Valified's innovative og dynamiske ESG Enterprise løsning. Dette webinar vil give dig en unik mulighed for at opnå en dybere forståelse af, hvordan vores løsning kan hjælpe din virksomhed med at imødekomme ESG lov- og markedskrav nemt, effektivt og dynamisk.

Indhold fra partner

Kommunikation

Compliance kræver mobilisering af organisationen

RISMAs digitale complianceløsning giver overskud til at fokusere på forandring og overblik til at sikre lovlighed.

Indhold fra partner

Kommunikation

8 sociale nøgletal, der styrker din ESG-score i dag

For mange virksomhedsledere er det en sand jungle at finde hoved og hale i de kommende krav til ESG-rapportering. Hvor skal man starte? Inden for S’et i ESG er der data fra 8 områder, som I kan bruge i jeres dokumentation – allerede fra i dag.

Indhold fra partner

Kommunikation

Hvordan ser ESG ud i bureaubranchen?

Allerede før lanceringen af bureaubranchens ESG-kodeks var slut, var samtalen om det næste skridt begyndt. For branchens egentlige potentiale ligger i påvirkning.

Kommunikation

EU løsner rapporteringsskruen lidt

Ny udgave af rapporteringsstandarder fra EU-Kommissionen gør væsentlighedsanalyse endnu mere central i centrum i de nye standarder for bæredygtighedsrapportering. Det kræver langt højere kvalitet af disse end i dag.

Kommunikation

En unik tilgang til ESG - styrk din virksomheds økosystem og værdikæde

Accelerér din virksomheds bæredygtige omstilling med Valifieds ESG Enterprise løsning.

Indhold fra partner

Kommunikation

Virksomheders forpligtelser til ESG i Årsregnskabsloven: Hvad er kravene?

Store virksomheder i Danmark er forpligtet til at redegøre for ESG.

Indhold fra partner

Kommunikation

NYHED! Kom på forkant med CSRD/ESRS compliance; nemt, effektivt og dynamisk

Med Valifieds innovative og dynamiske ESG Enterprise Løsning bliver det muligt for din virksomhed løbende at imødekomme ESG lov- og markedskrav effektivt i hele jeres økosystem og værdikæde. Del og indhent nemt ESG-data. Få overblik, lav løbende benchmarks og byg en stærkere og mere bæredygtig værdikæde

Indhold fra partner

Kommunikation

Effektiv ESG-rapportering: Seks praktiske råd!

Måske er du – som mange andre – i fuld gang med at forberede dig på de nye lovkrav inden for ESG-rapportering. Når du i den forbindelse gennemgår din proces og overvejer forskellige løsninger, løber du sandsynligvis også ind i flere udfordringer. Dem vil vi gerne hjælpe dig med at navigere udenom og sikre dig en funktionel og effektiv proces. Derfor får du i denne artikel seks praktiske råd, der kan hjælpe dig i din hverdag med ESG-rapportering.

Indhold fra partner

Kommunikation

ESG-værktøjskassen: Dobbelt væsentlighed og CSRD

Den hastige udvikling i lovgivning strammer skruen for virksomheders arbejde med ESG. Senest med de komplekse krav i CSRD og tilhørende ESRS. Det efterlader i øjeblikket mange virksomheder i en tilstand af forvirring. Hvad kræves? Hvor begynder man? I denne værktøjsartikel dykker vi ned i double materiality eller de såkaldte ’dobbelte væsentlighedsvurderinger’.

Indhold fra partner

Kommunikation

Virksomheder kan allerede nu score højt på S’et i ESG

ESG (Environmental, Social and Governance) handler ikke kun om dokumentation af klima- og miljø-hensyn. S’et har også stor betydning, og mange virksomheder vil allerede score højt på S’et, hvis de tager socialt ansvar og dokumenterer det med data.

Indhold fra partner

Kommunikation

Mellem mareridt og muligheder: Sammen kan vi lukke investeringsgabet

Q&A: EU-lovgivning vender netop nu op og ned på ESG-området. Ude i virksomhederne står medarbejdere overfor en række komplekse opgaver. Vi har talt med en ESG-konsulent om både rammer og retning for arbejdet de kommende år.

Indhold fra partner

Medarbejder

Konsulenter til ESG-projekter i finansfunktionen

Har du arbejdet med ’double materiality assessment’, ’operating model’ og/eller ’limited assurance’ på ESG-området?

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere