19.05.2017  |  Klima, miljø og energi

Tesla-soltag kommer til Danmark

Tesla har meldt ud, hvornår danske husejere kan få installeret virksomhedens soltag – og hvor meget det vil koste.

I efteråret annoncerede den amerikanske Tesla-boss, Elon Musk, at virksomheden arbejdede på et koncept, der, modsat de famøse og luksuriøse Tesla-biler, ikke kan køre, men stadig fremme de vedvarende energiformer; Solar Roof.

Læs også: Teslas bæredygtige energimission

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I soltaget er solcellerne integreret i selve tagstenene, der er lavet af glas. Derfor skulle det, ifølge Elon Musk selv, både få solceller på taget til at se godt ud og samtidig holde længere end de normale solpaneler. Og ikke mindst lovede Teslas adm. direktør, skulle taget være til at betale for familier, der ellers ikke havde råd til at have en Tesla-bil stående under det.

Tilbage i efteråret blev der ikke nævnt nogen tal, hverken i forbindelse med datoen for Tesla-tagets lancering eller prisen på soltagstenene. Men nu er Tesla klar med begge dele.

”Solar Roof kan bedre betale sig”
I en pressemeddelelse skriver Tesla, at soltaget bedre kan betale sig end et konventionelt tag uden solceller. Virksomheden medregner naturligvis her, at solenergien kan reducere eller helt eliminere et hjems elregning.

For at leve op til det løfte har organisationen Consumer Reports beregnet, at taget ville skulle koste maks. 24,5 USD per kvadratfod, svarende til cirka 165 danske kroner. Taget kommer dog til at koste mindre, skriver Tesla, nemlig 22 dollars per kvadratfod, eller knap 150 kroner.

Beregningen er generel, og afhænger af, hvor stor en mængde solceller man ønsker i sit tag samt den lokale pris på el. Husejere kan selv beregne, hvor meget et Tesla-tag ville koste dem her.

Læs også: Solceller på hver fjerde danske tag i 2040

Ud over prisen annoncerer Tesla i pressemeddelelsen, at installationerne af soltag vil begynde i USA denne sommer og komme til resten af verden, dermed også Danmark, i 2018.

-CHM

Artiklen er opdateret 23/5, da prisberegningen i danske kroner var angivet per kvadratmeter i stedet for kvadratfod.

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere