Ti gange så mange bælgfrugter i ISS's kantiner

Med indtræden i Bælgfrugtspartnerskabet - og en række initiativer i virksomhedens kantiner - ønsker ISS at få danskerne til at spise langt mere af de næringsrige og klimavenlige bælgfrugter.

Foto: 123rf.com

22.10.2024

CSR.dk

Nye tal fra Fødevarestyrelsen viser, at kun halvdelen af danskerne har kendskab til bælgfrugter, og at det daglige indtag blot ligger på 2-5 gram. Det står i skarp kontrast til de officielle kostråd, der anbefaler 100 gram om dagen. 

Derfor lancerer ISS nu en ny målsætning. Inden 2026 skal de ca. 40.000 måltider, som servicekoncernen dagligt serverer i sine ca. 200 kantiner, indeholde 40 gram bælgfrugter – en tidobling eller mere i forhold til danskernes nuværende gennemsnitlige indtag. Inden 2030 er målet at nå helt op på 60-70 gr. dagligt.

Målet skal nås gennem en række konkrete initiativer, der skal oplyse, engagere og motivere kantinegæsterne om de mange klima- og sundhedsmæssige fordele ved den oversete fødevare. Disse initiativer inkluderer nudging, kampagner, løbende monitorering og en særlig indsats for at uddanne køkkenpersonale i brugen af bælgfrugter og andre grønne alternativer.

ISS træder ind i Bælgfrugtspartnerskabet

Den nye målsætning og de relaterede initiativer sker som led i ISS’ indtrædelse i Bælgfrugtspartnerskabet tidligere i år. 

Bælgfrugtspartnerskabet er et samarbejde mellem private og offentlige aktører, der har til formål at fremme folkesundheden og skåne miljøet ved at øge både forbruget og produktionen af bælgfrugter i Danmark. Gennem forskellige initiativer og videndeling arbejder partnerskabet på at gøre bælgfrugter til en mere integreret del af danskernes kost. Sekretariatet for Bælgfrugtspartnerskabet ledes af Tænketanken Frej, mens styregruppen inkluderer repræsentanter fra blandt andre Lidl, Dava Foods, Plantebaseret Videnscenter, Aarhus Kommune og ISS.

Kantinen som platform for grøn omstilling

For ISS er det langt fra første gang, at man bruger kantinefrokosten som en platform til at engagere sig aktivt i partnerskaber for at fremme den grønne omstilling og forbedre danskernes kostvaner. I løbet af de seneste to år har ISS bl.a. taget initiativ til dyrkning af egne grøntsager på et regenerativt landbrug, indgået partnerskab med Gartnerhjælpen for at redde 200.000 kg skæve grøntsager, samt lanceret en fuldkornsordning i samarbejde med Fuldkornspartnerskabet. Bælgfrugtinitiativet er endnu et skridt i deres mål om at gøre kantinemåltider sundere og mere bæredygtige.

- EHS

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V