Tocifret millionbeløb gør det muligt for klima-startup at hjælpe virksomheder med CO2-kreditter

CO2-kompensation er en kompleks og udskældt branche. Men med en pengeindsprøjtning på 26 millioner kroner vil dansk startup kvalitetssikre metoden og har allerede kunder som Lunar, Implement og Mammut i porteføljen.

Ifølge Katja Grothe-Eberhardt hjælper Klimate.cos tilgang til navigering af CO2-kreditmarkedet om asset management. Foto: 123rf.com. .

24.10.2023

CSR.dk

Markedet for CO2-kompensation bliver kun mere væsentligt for virksomheder, som gerne vil betale andre for at fjerne de drivhusgasser, de har udledt i atmosfæren. Men spørgsmålet om effekt og projekter, der afsløres som tvivlsomme, gør metoden stadig mere kompliceret og kritiseret.

Det vil den danske startup Klimate.co gøre om på. Virksomheden har netop lukket en investeringsrunde på 26 millioner kroner, som skal være med til at hjælpe kunder med at navigere i CO2-kreditmarkedet.

Læs også: Afrikanske lande vil være afgørende i CO2-kreditmarkedet – men flere tvivler på effekten

Det skriver Børsen.

Klimate.co består af stifterne Katja Grothe-Eberhardt, Mads Emil Dalsgaard og Simon Bager. Sammen identificerede de i 2020 et behov for at sammensætte en portefølje af kreditter, der kan træde i kraft på samme tid og fjerne en præcis mængde CO2.

Ifølge Katja Grothe-Eberhardt minder tilgangen om klassisk asset management.

Læs også: Efterspørgslen stiger på biodiversitetskreditter, men der er ikke enighed om effekten

“Virksomheder har behov for allerede nu at få adgang til de projekter, der lagrer CO2 i 2030. Vi hjælper for eksempel med at opbygge et ’asset’, der kan levere til virksomhedens 2030-mål og frem mod 2050. Man kan i stigende grad betragte det som ’carbon asseet management’,” siger hun til Børsen.

Og det er tilsyneladende et hit blandt virksomheder. Klimate.co har nemlig allerede kunder som konsulentvirksomheden Implement, den digitale bank Lunar og tøjvirksomheden Mammut.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Denne artikel er del af et tema:

Tema: Klimakompensation og offsets

Der er ingen vej uden om metoder til at fjerne og lagre CO2, hvis klimamål på alle niveauer skal nås. CSR.dk undersøger, hvad klimakompensation egentlig er, hvor der skal sættes ind for at få et marked ud af det, og hvordan virksomheder skal orientere sig i brugen af de forskellige produkter. 

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V