05.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Trykkeri sætter nye grønne standarder

KLS Grafisk Hus i Hvidovre har som det første trykkeri i Nordeuropa opnået verdens højeste miljøcertificering, Cradle2Cradle.

Emballage og tryk udgør i dag en betydelig del af danske virksomheders klimabelastning, og tungmetaller samt kemikaliepåvirkning er et voksende giftproblem for samfundet.

Læs også: Brugte tryksager skal blive til ren jord

Selvom vi er gode til at genanvende, er det kun 75 procent af restproduktet fra papirgenbrug, der reelt bliver til papir igen. Trykfarve og kemikalier, der udskilles fra papirfibrene, forbliver miljøskadeligt affald. Det gælder dog fremover ikke for trykkeriet KLS Grafisk Hus.

Gennem et projekt støttet af Erhvervsstyrelsen, Grøn Omstillingsfond og Region Hovedstaden er KLS Grafisk Hus nu det første trykkeri i Nordeuropa, der er 100 procent bionedbrydelig i sin produktion og (gen)anvendelse af materialer. Den 4. maj blev den første Cradle2Cradle-certificerede tryksag trykt.  

”Vi er stolte af at komme med i dette forløb, som vil betyde, at KLS Grafisk Hus nu kan forfølge vores vision om at ændre måden, vi tænker produktion på i den grafiske branche”, siger direktør i KLS Grafisk Hus, Kasper Larsen.

Læs også: Cradle-to-cradle-principper vinder frem i virksomheder

Udviklingen af produktionen er et fireårigt projekt, der har kørt med Erhvervsstyrelsen, Grøn Omstillingsfond og Region Hovedstaden siden 2014. I 2018 vil KLS Grafisk Hus’ produktion, hvor blandt andet Erhvervsmagasinet CSR bliver trykt, være 100 procent bionedbrydelig, oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere