20.04.2017 | Klima, miljø og energi
Undersøgelse: Stort udvalg af miljømærkede varer signalerer ansvar
Ny forskning peger på, at mærkningsordninger er det, der betyder mest for detailhandlens kommunikation af bæredygtighed - således vil 30 procent af danskerne handle i et supermarked, der har miljømærker på hylderne.
Hvis de danske detailkæder har miljømærkninger på mange af de produkter, der står på hylderne, er det mere trygt for kunderne at træffe valg, viser ny undersøgelse.
Ifølge årets Sustainable Brand Index og forskning fra John Thøgersen, der er professor i bæredygtighed og forbrugeradfærd på Aarhus Universitet, er mærkningsordninger det, der betyder mest for detailhandlens kommunikation af bæredygtighed.
En nylig undersøgelse, som YouGov har foretaget for Miljømærkning Danmark, peger i samme retning. Den viser nemlig, at 35 procent af de danskere, der kender et af miljømærkerne Svanemærket eller EU-Blomsten, mener, at supermarkedet hjælper dem med at træffe trygge valg.
Læs også: Forbrugere ønsker sig virksomheder, der gør en forskel, men kender ikke nogen
30 procent af danskerne siger tilmed, at de gerne vil handle i et supermarked, der har de to mærker på hylderne, skriver Dansk Handelsblad.
”Detailhandlens udbud af produkter hænger sammen med forbrugernes valg af produkter. For når man som forbruger handler, er ens valg styret af det udvalg, der er på butikkens hylder”, siger Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark.
Han mener, at det er helt naturligt, at forbrugerne oplever, at supermarkedet tager ansvar for samfundet, når der står varer på hylderne, som er gode for både miljø og mennesker.
Uvildig tredjepart skaber tryghed
Ifølge John Thøgersen fra Aarhus Universitet spiller en uvildig tredjepart en stor rolle, når det kommer til mærkningsordningernes store betydning. Tredjeparten skaber nemlig både tryghed for forbrugerne og detailhandlen:
”Mærkerne giver os tryghed for, at vores varer er blandt de miljømæssigt bedste, fordi kravene løbende skærpes. Det er vigtigt for os, at vores kunder kan vælge blandt et bredt udvalg af miljømærkede produkter, da vi ved, at mange kender mærkerne og foretrækker miljørigtige varer, der er fri for problematisk kemi”, siger Malene Teller Blume, der er kvalitetschef i Coop.
Læs også: Mærkningsordninger melder om vækst over hele linien
I næste uge lancerer Miljømærkning Danmark kampagnen ”Dit valg i dag betyder alverden i morgen”, der får opbakning af 12 af landets detailkæder. Kampagnen har bl.a. til formål at øge danskernes kendskab til de mange varegrupper med miljømærke.
- EL
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Kommunikation

En stærk bæredygtighedsrapport skal ikke blot publiceres, den skal også kommunikeres, lyder det fra to eksperter
Der bør kobles en kommunikationsplan på en bæredygtighedsrapport for at udnytte rapportens fulde potentiale.
Klima, miljø og energi

Covid-19 sænkede CO2-udledninger drastisk, men nu er verden på vej tilbage til sin sædvanlige praksis
Coronakrisen udløste et historisk stort fald i CO2-udledninger, men nu viser ny data at en kraftig stigning allerede er på vej tilbage.
Medarbejder

Stor interesse for lederkursus i håndtering af seksuelle krænkelser
Flere end 3.000 ledere har allerede tilmeldt sig Ledernes uddannelse indenfor håndtering og forebyggelse af sexisme på arbejdspladsen.
Klima, miljø og energi

Danske pionerer viser vej til genanvendelse af tekstil
Cirkulær økonomi er et buzzword i tekstilbranchen, og der afsættes enorme ressourcer til nye løsninger, der skal tage hånd om de kæmpe mængder beklædning, der hvert år smides ud.
Strategi & ledelse

Virksomheder der sætter videnskabsbaserede mål opnår hurtigere CO2-reduktioner
Selvom de globale udledninger stiger, konkluderer ny rapport, at de virksomheder, der sætter videnskabsbaserede mål arbejder både hurtigere og mere effektivt med at reducere CO2.
Kommunikation

Døde havskildpadder skal sende affald det rigtige sted hen i EU
Cigaretter, tamponer, vådservietter og en række andre produkter skal i fremtiden påføres et nyt mærke, som skal gøre forbrugeren opmærksom på, at produktet indeholder plastik, og at det ikke må smides ud så det ender i naturen.