20.04.2017  |  Klima, miljø og energi

Undersøgelse: Stort udvalg af miljømærkede varer signalerer ansvar

Ny forskning peger på, at mærkningsordninger er det, der betyder mest for detailhandlens kommunikation af bæredygtighed - således vil 30 procent af danskerne handle i et supermarked, der har miljømærker på hylderne.

Ifølge årets Sustainable Brand Index og forskning fra John Thøgersen, der er professor i bæredygtighed og forbrugeradfærd på Aarhus Universitet, er mærkningsordninger det, der betyder mest for detailhandlens kommunikation af bæredygtighed.

En nylig undersøgelse, som YouGov har foretaget for Miljømærkning Danmark, peger i samme retning. Den viser nemlig, at 35 procent af de danskere, der kender et af miljømærkerne Svanemærket eller EU-Blomsten, mener, at supermarkedet hjælper dem med at træffe trygge valg.

Læs også: Forbrugere ønsker sig virksomheder, der gør en forskel, men kender ikke nogen

30 procent af danskerne siger tilmed, at de gerne vil handle i et supermarked, der har de to mærker på hylderne, skriver Dansk Handelsblad.

”Detailhandlens udbud af produkter hænger sammen med forbrugernes valg af produkter. For når man som forbruger handler, er ens valg styret af det udvalg, der er på butikkens hylder”, siger Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark.

Han mener, at det er helt naturligt, at forbrugerne oplever, at supermarkedet tager ansvar for samfundet, når der står varer på hylderne, som er gode for både miljø og mennesker.

Uvildig tredjepart skaber tryghed
Ifølge John Thøgersen fra Aarhus Universitet spiller en uvildig tredjepart en stor rolle, når det kommer til mærkningsordningernes store betydning. Tredjeparten skaber nemlig både tryghed for forbrugerne og detailhandlen:

”Mærkerne giver os tryghed for, at vores varer er blandt de miljømæssigt bedste, fordi kravene løbende skærpes. Det er vigtigt for os, at vores kunder kan vælge blandt et bredt udvalg af miljømærkede produkter, da vi ved, at mange kender mærkerne og foretrækker miljørigtige varer, der er fri for problematisk kemi”, siger Malene Teller Blume, der er kvalitetschef i Coop.

Læs også: Mærkningsordninger melder om vækst over hele linien

I næste uge lancerer Miljømærkning Danmark kampagnen ”Dit valg i dag betyder alverden i morgen”, der får opbakning af 12 af landets detailkæder. Kampagnen har bl.a. til formål at øge danskernes kendskab til de mange varegrupper med miljømærke.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere