12.01.2021  |  Supply chain

Undersøgelse viser at 69 procent af forbrugerne gerne vil vide, hvordan deres tøj blev fremstillet

Stor britisk undersøgelse viser, at de europæiske forbrugere i stigende grad går op i bæredygtighed, når de shopper tøj, sko og accessories.

En ny undersøgelse udarbejdet af Fashion Revolution har taget pulsen på forbrugerens krav til bæredygtighed, når de shopper tøj, sko og accessories.

De 5000 adspurgte personer i alderen 16-75 år er spredt ud over Europas største markeder: Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien og England.

Formålet med undersøgelsen var at kortlægge forbrugernes shopping-adfærd igennem de sidste 12 måneder og finde ud af hvilken information forbrugerne ønsker, at tøjmærkerne deler, når det kommer til sociale og miljømæssige påvirkninger, samt for at forstå hvilke roller forbrugere mener, at regeringer og love skal spille for at sikre, at tøj produceres bæredygtigt. 

I 2018 blev samme undersøgelse foretaget, og det er derfor nu muligt at se udviklingen fra 2018 til 2020.

• 75 procent af de adspurgte var enige om, at tøjmærkerne skulle gøre mere for at forbedre livet for de kvinder, der arbejder med produktionen af tøjet. I 2018 var tallet 72 procent

• 69 procent af de adspurgte vil gerne vide, hvordan deres tøj blev fremstillet sammenlignet med 59 procent i 2018.

• 70 procent af de adspurgte er enige om, at regeringer har en rolle at spille for at sikre, at tøj produceres bæredygtigt.

• 62 procent af de adspurgte siger, at de bruger deres tøj i mindst et par år. For briterne er det tilfældet for 71 procent sammenlignet med kun 39 procent af italienerne.

Læs ogsåZalando øger gennemsigtigheden yderligere og præsenterer de første bæredygtigheds- vurderinger fra partnerbrands

• Otte procent af de adspurgte i alderen 16-24 siger, at de kun bruger tøj, der er 'på mode' sammenlignet med fire procent af respondenterne i alle lande.

• 53 procent af de adspurgte videregiver deres uønskede tøj til andre eller til genbrug.

• Vask ved 30 °C eller lavere kan reducere tøjets CO2-aftryk markant, men alligevel gør kun 40 procent af respondenterne dette.

• 37 procent af de adspurgte sagde, at det er vigtigt, at det tøj de køber produceres uden brug af skadelige kemikalier.

• At købe tøj fremstillet uden at skade dyr var vigtigt for 29 procent af respondenterne.

• Størstedelen af de adspurgte synes, det er vigtigt, at tøjmærker har etiske (72 procent) og miljømæssige (80 procent) certificeringer.

• 39 procent af de adspurgte siger, at de specifikt har været på udkig efter tøj på udsalg.

• 19 procent af de adspurgte har specifikt været på udkig efter tøj lavet på en miljømæssigt forsvarlig måde.

• Kun 14 procent af de adspurgte forsøgte at købe brugt tøj i stedet for nyt.

• 31 procent af de adspurgte har specifikt været på udkig efter tøj, der er designet til at kunne holde i lang tid.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere