12.01.2021 | Supply chain
Undersøgelse viser at 69 procent af forbrugerne gerne vil vide, hvordan deres tøj blev fremstillet
Stor britisk undersøgelse viser, at de europæiske forbrugere i stigende grad går op i bæredygtighed, når de shopper tøj, sko og accessories.
En ny undersøgelse udarbejdet af Fashion Revolution har taget pulsen på forbrugerens krav til bæredygtighed, når de shopper tøj, sko og accessories.
De 5000 adspurgte personer i alderen 16-75 år er spredt ud over Europas største markeder: Tyskland, Frankrig, Italien, Spanien og England.
Formålet med undersøgelsen var at kortlægge forbrugernes shopping-adfærd igennem de sidste 12 måneder og finde ud af hvilken information forbrugerne ønsker, at tøjmærkerne deler, når det kommer til sociale og miljømæssige påvirkninger, samt for at forstå hvilke roller forbrugere mener, at regeringer og love skal spille for at sikre, at tøj produceres bæredygtigt.
I 2018 blev samme undersøgelse foretaget, og det er derfor nu muligt at se udviklingen fra 2018 til 2020.
• 75 procent af de adspurgte var enige om, at tøjmærkerne skulle gøre mere for at forbedre livet for de kvinder, der arbejder med produktionen af tøjet. I 2018 var tallet 72 procent
• 69 procent af de adspurgte vil gerne vide, hvordan deres tøj blev fremstillet sammenlignet med 59 procent i 2018.
• 70 procent af de adspurgte er enige om, at regeringer har en rolle at spille for at sikre, at tøj produceres bæredygtigt.
• 62 procent af de adspurgte siger, at de bruger deres tøj i mindst et par år. For briterne er det tilfældet for 71 procent sammenlignet med kun 39 procent af italienerne.
• Otte procent af de adspurgte i alderen 16-24 siger, at de kun bruger tøj, der er 'på mode' sammenlignet med fire procent af respondenterne i alle lande.
• 53 procent af de adspurgte videregiver deres uønskede tøj til andre eller til genbrug.
• Vask ved 30 °C eller lavere kan reducere tøjets CO2-aftryk markant, men alligevel gør kun 40 procent af respondenterne dette.
• 37 procent af de adspurgte sagde, at det er vigtigt, at det tøj de køber produceres uden brug af skadelige kemikalier.
• At købe tøj fremstillet uden at skade dyr var vigtigt for 29 procent af respondenterne.
• Størstedelen af de adspurgte synes, det er vigtigt, at tøjmærker har etiske (72 procent) og miljømæssige (80 procent) certificeringer.
• 39 procent af de adspurgte siger, at de specifikt har været på udkig efter tøj på udsalg.
• 19 procent af de adspurgte har specifikt været på udkig efter tøj lavet på en miljømæssigt forsvarlig måde.
• Kun 14 procent af de adspurgte forsøgte at købe brugt tøj i stedet for nyt.
• 31 procent af de adspurgte har specifikt været på udkig efter tøj, der er designet til at kunne holde i lang tid.
- MTN
Klima, miljø og energi

JYSK sætter mål for mere bæredygtig bomuld
Ved udgangen af 2024 vil al bomuld til JYSKs tekstilprodukter enten være genanvendt eller indkøbt med større krav til bæredygtighed.
Klima, miljø og energi

Maersk forventer at kunne teste de første CO2-neutrale skibe om tre år
Planen er, at være klar til at begynde at bestille store CO2-neutrale skibe mod slutningen af dette årti.
Klima, miljø og energi

Bedre og grønnere produkter i danske virksomheder
Teknologisk Institut starter 19 nye indsatsområder op med fokus på grøn omstilling via en ny resultatkontraktbevilling.
Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.
Kommunikation

Dét gik vi op i i 2020
Hvad interesserede CSR.dk’s læsere mest i 2020? Der tegner sig et klart billede.Læs eller genlæs de 15 mest læste artikler fra året der gik.
Klima, miljø og energi

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udledninger ligger udenfor direkte kontrol
I langt de fleste virksomheders tilfælde skal den største mængde CO2-udledning findes i det såkaldte scope 3. “Særligt de små og mellemstore virksomheder er udfordret", udtaler Concitos direktør, Christian Ibsen.