28.04.2016  |  Samfund

Unicef: Erhvervslivets støtte kan mærkes

Erhvervslivet interesserer og involverer sig i stigende grad i velgørenhed. Hos Unicef var støtte fra virksomheder med til at gøre 2015 til et rekordår.

Hos FN-organisationen Unicef er smilene brede. De formåede nemlig at indsamle 218 millioner kroner i 2015 - og det er ny rekord. Det høje beløb, der slår 2014 med hele 88 millioner, er blandt andet erhvervslivets fortjeneste, skriver Finans.

Generalsekretær i Unicef Steen M. Andersen oplyser, at organisationen tydeligt kan mærke danske virksomheders interesse i at involvere sig. Et godt billede er erhvervslivets støtte til organisationen; den er steget fra 5,4 millioner kroner i 2014 til 53,9 millioner kroner i 2015.

Hvorfor går virksomhederne op i deres sociale ansvar?
Det er blandt andre store virksomheder som Bestseller, Maersk Drilling og Lego Fonden, der er at finde på Unicefs liste over bidragsydere.

Tøjkoncernen Bestseller valgte som et tiltag sidste år at donere en dags omsætning til velgørende organisationer og formål – heriblandt Unicef. Kommunikations- og CSR-chef hos Bestseller, Morgens Werge, forklarer, at dagen var med til at skabe en følelse af stolthed blandt medarbejderne.

Læs også: Rekordår for UNICEF Danmark

Maersk Drilling har siden 2013 samarbejdet med Unicef for at forbedre børns vilkår i Angola:

”Landet samt hele Vestafrika er et strategisk marked for os, så derfor giver det rigtig god mening for os at engagere os tættere i lokalsamfundet med sådan et projekt og med en partner som Unicef. Samtidig havde vi et ønske om at engagere vores medarbejdere i et større fællesskab end det, vi deler til dagligt, og vores medarbejdere har reageret positivt og bl.a. taget initiativ til egne indsamlinger til fordel for Unicef”, siger Lene Reitzel, HR-direktør i Maersk Drilling, om samarbejdet med Unicef.

Hos Lego Fonden betyder samarbejdets formål ligeså en hel del. Adm. direktør Hanne Rasmussen fortæller, at organisationens og virksomhedens fælles agenda dannede hele grundlaget for samarbejdet, der blev indgået sidste år.

-CHM                 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere