VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

VELUX Gruppen har netop påbegyndt en 10-årig aftale med ArcelorMittal om levering af stål produceret med højt genavendelighed og vedvarende energi.

Foto: VELUX

15.10.2024

CSR.dk

I 2023 blev de to virksomheder enige om at indgå et partnerskab for at reducere CO2-aftrykket på det stål, som anvendes til VELUX ovenlysvinduer med 70 pct. sammenlignet med konventionelt produceret stål. Samarbejdet indvolverede testning og validering af ArcelorMittals Xcarb® stål, der har høj genanvendelighed og er produceret med vedvarende energi. Testene skulle særligt fokusere på, hvordan stålet ville præstere i hængsler og installationsbeslag til VELUX tagvinduer.

De succesfulde testresultater er nu kulmineret i underskrivelsen af en 10-årig kommerciel aftale, der udlægger rammen for fremtidige stålleverancer. Derfor øger VELUX nu gradvist deres ordrer, så XCarb® vil blive anvendt i adskellige komponenter i VELUX tagvinduer i 2025, der samtidig erstater det konventionelle stål, som indtil nu har været brugt i produktionen.

”Stål er et vigtigt materiale for at sikre styrken og holdbarheden af vores produkter, og traditionelt set har det været en betydelig kilde til vores CO2-udledninger”, siger Jesús Villalba, Senior Director for Direct Procurement i VELUX Gruppen. ”Vi er glade for at kunne reducere klimapåvirkningen gennem den her aftale, som beviser at vi gennem samarbejde med vores leverandører kan reducere vores værdikædes udledninger”.

Metaller (inklusiv aluminium), hvor stål er hovedandelen, står for 5,7 pct. af VELUX Gruppens samlede scope 3 udledninger.

XCarb® er fremstillet af minimum 75 pct. genavendt stål og ved brug af 100 pct. vedvarende elektricitet. En elektrisk lysbueovn, der anvender vedvarende energi bliver anvendt til at fremstille XCarb® på et ArcelorMittal produktionsanlæg i det nordlige Spanien. Der er nu igangsat undersøgelser for at finde flere reduktioner af CO2-aftrykket i stålleverancerne fra ArcelorMittal til VELUX.

”Den langsigtede aftale mellem vores virksomheder sender et klart budskab om vigtigheden af stål i dekaboniseringen af hverdagsmaterialer, som vi allesammen bruger. Jeg vil gerne takke VELUX for deres partnerskab i det her projekt og deres lederskab for at benytte stål med lavt klimaaftryk til deres produkter” siger Laurent Plasman, CMO, ArcelorMittal Europe - Flat Products.

Stål er et af flere nøglematerialer, som VELUX Gruppen undersøger sammen med deres leverandører for at opnå reduktioner i deres produkter og virksomhedens generelle CO2-aftryk. Målet for VELUX er at reducere deres scope 3 upstream udledninger med 50 pct. i 2030.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø