VELUX Gruppen underskriver langsigtet aftale med ArcelorMittal om levering af metal med lavt CO2-aftryk

VELUX Gruppen har netop påbegyndt en 10-årig aftale med ArcelorMittal om levering af stål produceret med højt genavendelighed og vedvarende energi.

Foto: VELUX

15.10.2024

CSR.dk

I 2023 blev de to virksomheder enige om at indgå et partnerskab for at reducere CO2-aftrykket på det stål, som anvendes til VELUX ovenlysvinduer med 70 pct. sammenlignet med konventionelt produceret stål. Samarbejdet indvolverede testning og validering af ArcelorMittals Xcarb® stål, der har høj genanvendelighed og er produceret med vedvarende energi. Testene skulle særligt fokusere på, hvordan stålet ville præstere i hængsler og installationsbeslag til VELUX tagvinduer.

De succesfulde testresultater er nu kulmineret i underskrivelsen af en 10-årig kommerciel aftale, der udlægger rammen for fremtidige stålleverancer. Derfor øger VELUX nu gradvist deres ordrer, så XCarb® vil blive anvendt i adskellige komponenter i VELUX tagvinduer i 2025, der samtidig erstater det konventionelle stål, som indtil nu har været brugt i produktionen.

”Stål er et vigtigt materiale for at sikre styrken og holdbarheden af vores produkter, og traditionelt set har det været en betydelig kilde til vores CO2-udledninger”, siger Jesús Villalba, Senior Director for Direct Procurement i VELUX Gruppen. ”Vi er glade for at kunne reducere klimapåvirkningen gennem den her aftale, som beviser at vi gennem samarbejde med vores leverandører kan reducere vores værdikædes udledninger”.

Metaller (inklusiv aluminium), hvor stål er hovedandelen, står for 5,7 pct. af VELUX Gruppens samlede scope 3 udledninger.

XCarb® er fremstillet af minimum 75 pct. genavendt stål og ved brug af 100 pct. vedvarende elektricitet. En elektrisk lysbueovn, der anvender vedvarende energi bliver anvendt til at fremstille XCarb® på et ArcelorMittal produktionsanlæg i det nordlige Spanien. Der er nu igangsat undersøgelser for at finde flere reduktioner af CO2-aftrykket i stålleverancerne fra ArcelorMittal til VELUX.

”Den langsigtede aftale mellem vores virksomheder sender et klart budskab om vigtigheden af stål i dekaboniseringen af hverdagsmaterialer, som vi allesammen bruger. Jeg vil gerne takke VELUX for deres partnerskab i det her projekt og deres lederskab for at benytte stål med lavt klimaaftryk til deres produkter” siger Laurent Plasman, CMO, ArcelorMittal Europe - Flat Products.

Stål er et af flere nøglematerialer, som VELUX Gruppen undersøger sammen med deres leverandører for at opnå reduktioner i deres produkter og virksomhedens generelle CO2-aftryk. Målet for VELUX er at reducere deres scope 3 upstream udledninger med 50 pct. i 2030.

- EHS

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Etisk Handel Danmark
Event
Styrk dit arbejde med globale værdikæder og din ESG-rapportering gennem partnerskaber

Hvordan håndterer du de stigende krav til ESG-rapportering og due diligence?

Dato

03.04.2025

Tid

08:30

Sted

Rambøll Head Office Hannemanns Allé 53, 2300 København

Comm2ig
Webinar
Webinar: Transformer dit forbrug fra lineært til cirkulært i dit it-indkøb

Kom til webinar med Comm2ig, hvor du kan høre om arbejdet med bæredygtighed i en it-virksomhed, om Remanufactoring, e-affald, levetidsforlængelse, samt dine muligheder for at transformere dit forbrug fra lineært til cirkulært. Er adfærd og vaner den største barriere?

Dato

03.04.2025

Tid

10:00

Sted

Microsoft Teams

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online