22.09.2022  |  Medarbejder

Vidste du, at socialt ansvar altid har været en del af Emma´s DNA?

Indhold fra partner Hvad er dette?

Emma Safety Footwear har fra start af taget ansvar for og arbejdet med mennesker, der er mere sårbare på jobmarkedet. Baggrunden for dette er en unik historie.

I  den første del af det 20. århundrede arbejdede tusindvis af minearbejdere ved statsminerne i det sydlige Limburg. Minearbejderne blev jævnligt såret eller invalideret, under deres arbejde i minerne, hvilket betød, at de ikke længere kunne udføre deres arbejde. 

Med dette i tankerne, lancerede de hollandske statsminer (DSM) forskellige initiativer for at hjælpe tidligere minearbejdere med at finde passende, alternativt arbejde og i 1918 blev Fund for Social Institutions Foundation (FSI) grundlagt af de hollandske statsminder. 

Fonden begyndte bl.a. også at forsvare DSM´s medarbejderes interesser. I 1927 oprettede FSI Workshop for Invalid Miners (WIM) en skofabrik, der specialiserede sig i reparation af - og senere også fremstilling af - robuste og ekstra støttende sko til minearbejdere. 

EMMA Shoe Factory blev officielt indviet i 1931. På det tidspunkt var EMMA en social beskæftigelsesfacilitet opkaldt efter EMMA State Mine. Alle statsminer bar navnet på et medlem af den kongelige familie. Emma State Mine var opkaldt efter dronning Emma af Waldeck-Pyrmont (1858-1934). Efter lukningen af statsminerne (1966-1974) fik tidligere minearbejdere også et job hos EMMA.

Emma Safety Footwear ved, at det at have et arbejde og være tryg ved det, er en livsvigtig kraft for enkeltpersoner såvel som lokalsamfundet. Derfor vælger de altid mangfoldighed og rummelighed og beskæftiger i dag 100+ mennesker, der er mere sårbare på jobmarkedet på vores solcelledrevne produktionsanlæg i Kerkrade.

Mere fra HULTAFORS GROUP DANMARK A/S

HULTAFORS GROUP DANMARK A/S

https://www.hultaforsgroup.dk

Hultafors Group ejer og udvikler internationale brands indenfor personlig beskyttelse (PPE), værktøj, stiger og stilladser samt løsninger til opbevaring af udstyr. I mere end 130 år har vi bidraget til at skabe en bedre hverdag for professionelle brugere ved at give dem det bedste indenfor funktion, sikkerhed, beskyttelse og effektivitet. Bæredygtighed er en natu…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere