04.08.2017  |  Supply chain

Virksomheder støtter kvindelige småbønder i Kenya

Indhold fra partner Hvad er dette?

Gennem det daglige kaffeforbrug kan virksomheder støtte op om kvindelige småbønder i Kenya.

Kvinder udgør 70 procent af kaffeindustrien i Kenya. Alligevel er det mændene, der skummer fløden og tager det meste af overskuddet, når kaffebønnerne skal sælges.

”Det er kvinderne, der laver det hårde arbejde. Men de er afhængige af en række mellemmænd, der ofte tager det meste af profitten. Det betyder, at de kvindelige småbønder skal arbejde endnu hårdere for at have en chance for at forsørge dem selv og deres børn. Det vil vi gerne lave om på”, fortæller Rune Sandholt, der har stiftet NGUVU, der har til formål at styrke udsatte kvinder i Kenya.

NGUVU handler direkte med de kvindelige småbønder, så de får flere penge mellem hænderne. Derudover er NGUVU med til at sikre, at kvinderne får faglig udvikling, rådgivning i forhold til sundhed samt hjælp til familieplanlægning.

Virksomheder støtter op

Det samfundsansvarlige kaffekoncept er målrettet danske virksomheder, der ønsker at støtte de kvindelige småbønder gennem medarbejdernes daglige kaffeforbrug. Kaffebønnerne er den bedste kvalitet fra Kenya.

”Vi har oplevet stor interesse fra virksomhederne, der både kan lide den lækre kaffe og konceptet bag. Når medarbejderne drikker kaffen ved kaffemaskinerne, kan de læse om den forskel virksomheden gør for kvinderne og deres børn. Det er med til at skabe ekstra engagement blandt medarbejderne”, siger Rune Sandholt.

Medicinalvirksomheden Bayer er en af de første virksomheder, der har valgt at købe kaffebønnerne fra de kvindelige småbønder i Kenya. Hvis din virksomhed kunne tænke sig at høre mere om konceptet og smage kaffen, så skriv til NGUVU på kontakt@nguvu.dk eller ring på 51398247.

Om kaffebønnerne

De kvindelige småbønder leverer Kenyas bedste kaffebønner, nemlig Kenya AA SL28 Arabica. Kaffebønnerne er kendetegnet ved at give en frisk og frugtig smag med stor fylde og saftig syrlighed.

Kaffebønnerne bliver ristet i København, så NGUVU kan levere helt friskristede kaffebønner til virksomhederne I Danmark.

Mere fra NGUVU

NGUVU

http://nguvu.dk/

Om NGUVU NGUVU betyder ”styrke” på Swahili. Ideen bag NGUVU er nemlig at hjælpe udsatte kvinder i Kenya, så de bliver stærke nok til at skabe et bedre liv for dem selv og deres børn. Vi tror på, at vi kan gøre størst forskel for de udsatte kvinder ved at sikre dem et fast job, ordentlige arbejdsforhold og faglig udvikling. Det er nøglen til at skabe en positiv…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere