21.01.2021  |  Samfund

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi

Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.

World Economic Forum's netop udkomne Global Risks Report, har i de seneste 15 år advaret om konsekvenserne af en global pandemi.

Senior Vice President Johan Koop fra Marsh McLennan, der arbejder sammen med World Economic Forum om Global Risks Report, udtaler i en pressemeddelelse:

“Rapporten viser med al tydelighed, at risiko skal tænkes meget bredere. Vi har en tilbøjelighed til at se risiko som noget meget konkret. Men pandemien har netop vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Risiko for globale kriser kan i et trygt land som Danmark virke fjern, men det har en konkret og reel indvirkning på erhvervslivet. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici”.

COVID-19 pandemien har ikke bare kostet millioner af menneskeliv, men har også udvidet de allerede eksisterende sociale forskelle inden for sundhed, økonomi og digital adgang.

“I 2020 blev risikoen for en global pandemi til virkelighed, noget denne rapport har haft fokus på siden 2006. Vi ved, hvor vanskeligt det er for regeringer, virksomheder og andre at adressere langsigtede risici som den, men lærdommen her er, at vi alle bør indse, at det ikke mindsker sandsynligheden for en begivenhed, at man ignorerer den. Efterhånden som regeringer, virksomheder og samfund begynder at komme ovenpå efter pandemien, får de travlt med at skabe nye økonomiske og sociale systemer, der kan forbedre vores kollektive modstandskraft og evne til at modstå rystelser, samtidig med at vi reducerer uligheden, forbedrer den generelle sundhedstilstand og beskytter planeten. For at hjælpe med at møde den udfordring, vil næste uges Davos Agenda mobilisere globale ledere til at skabe de principper, politikker og partnerskaber, der er brug for i denne nye kontekst,” siger Saadia Zahidi, direktør for World Economic Forum.

Læs også: Nyt studie sætter fokus på konsekvenser af covid-19 for kvinder i den etiopiske beklædningsindustri

Rapporten ser også nærmere på landenes reaktion på COVID-19 og forsøger at lære af det, så verdens globale modstandskraft kan øges.

“Accelerationen af den digitale transformation lover store fordele såsom skabelsen af hen imod 100 millioner nye jobs i 2025. Samtidig kan digitaliseringen marginalisere op imod 85 millioner jobs, og da 60% af alle voksne stadig mangler grundlæggende IT-færdigheder, er risikoen stor for en yderligere forøgelse af ulighed i befolkningerne,” siger Peter Giger, Group Chief Risk Officer i Zurich Insurance Group.

“Den største risiko på langt sigt er dog, hvis vi ikke handler på klimaforandringerne. Der er ingen vaccine mod klimarisici, så post-pandemisk genopbyggelse må fokusere på et parløb mellem vækst og bæredygtighed, så det nye bliver bedre end det gamle.” afslutter han.

Læs hele rapporten her

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere