Øget opmærksomhed på klimaet kan presse Chr. Hansen
En væsentlig del af Chr. Hansens omsætning findes inden for mejeriindustrien, og det kan blive en udfordring i fremtiden, vurderer analytikere.
Hvis ingredienskoncernen Chr. Hansen fremover skal klare sig, så bør de fokusere mere på udviklingen inden for tarmflora frem for produkter til mælkeindustrien.
Læs også: Kort men godt: Chr. Hansen-direktørs gode råd om lukrativ, bæredygtig forretning
Det siger de to aktieanalystikere John Stihøj og Lau Svenssen fra analysehuset Aktieinfo til Berlingske Business.
Grunden skal findes i befolkningens øgede opmærksomhed på udledning af drivhusgasser, der er ved at blive et problem for selskaber i mejeriindustrien.
Derfor bliver arbejdet med fremstilling af syrningskulturer til surmælksprodukter ifølge John Stihøj og Lau Svenssen et problem for Chr. Hansen, der også peger på selskabets aktiekurs, som ifølge dem er alt for høj.
Satser på plantebaserede alternativer
Chr. Hansen ser dog også selv ud til at være klar over problemstilling. I hvert fald er de i gang med at finde mere klimavenlige indtægtskilder. Blandt andet satser selskabet på plantebaserede alternativer til mælkeprodukter og gærede drikkevarer såsom te og juice.
Derudover udvikler Chr. Hansen produkter med probiotika - mikroorganismer med positiv indflydelse på mave-tarm-systemet. Sådanne produkter kan forebygge sygdomme, bidrage til vægtkontrol og skabe øget velvære, skriver Berlingske Busines.
Læs også: Arla: Klima skal ind i mælkeprisen
Og det er altså ifølge John Stihøj og Lau Svenssen her, der skal satses, hvis Chr. Hansen skal klare en fremtidig nedgang i mejeriindustrien.
- JMA