13.12.2017 | Klima, miljø og energi
100 virksomheder skal give den mindre gas
Med initiativet Climate Action 100+ vil nogle af verdens største investorer, heriblandt danske MP Pension, få de 100 største udledere af CO2 til at arbejde målrettet med at forbedre deres klimaaftryk.
Sammen med en række af verdens største institutionelle investorer intensiverer MP Pension indsatsen for at få de 100 største udledere af CO2 til at lette foden fra drivhusgaspedalen.
I går blev initiativet Climate Action 100+ lanceret på klimatopmødet One Planet Summit i Paris. Det er et nyt samarbejde mellem nogle af verdens største institutionelle investorer, der har til hensigt at få de 100 største udledere af CO2 til at arbejde målrettet for at begrænse deres udslip og holde sig inden for COP21-aftalens målsætninger.
Læs også: Pensionskasse ændrer klima-kurs
En af de virksomheder, der er med i investorinitiativet, er danske MP Pension, der er en pensionskasse for psykologer og magistre.
”MP Pension går med i samarbejdet for at være med til at påvirke de 100 største udledere af CO2 til at holde sig inden for Paris-aftalens målsætninger – og dermed udlede mindre af de drivhusgasser, der påvirker klimaet negativt”, siger investeringschef i MP Pension, Anders Schelde, og fortsætter:
”Hvis der i fremtiden skal være en sammenhæng mellem virksomhedernes forretningsstrategier og klimahensyn, skal klimaspørgsmålene helt ind i bestyrelseslokalet", siger Anders Schelde, investeringschef i MP Pension.
”Hvis der i fremtiden skal være en sammenhæng mellem virksomhedernes forretningsstrategier og klimahensyn, skal klimaspørgsmålene helt ind i bestyrelseslokalet. Derfor vil Climate Action 100+ også arbejde for, at bestyrelserne i de 100 virksomheder viser os, at deres forretningsmodel stemmer overens med Paris-aftalens målsætninger”.
Selskaber skal forbedre deres rapportering
Ud over at fokusere på de største CO2-udledere fokuserer Climate Action 100+ også på at arbejde mere bredt med drivhusgasudfordringen.
Her er det essentielt, at alle selskaber forbedrer deres rapportering og klimarelaterede risici. Det handler om at få flere klimainformationer- og data ind i regnskaberne.
”Det er ikke muligt at omstille et helt energisystem fra den ene dag til den anden, men på længere sigt kan vi bidrage til denne udvikling ved at indrette vores porteføljer, så de understøtter denne udvikling”, forklarer Anders Schelde og fortsætter:
Læs også: Verdens CO2-udslip stiger igen
”Det kræver imidlertid, at vi har de rette data, så vi som investor kan navigere i dette, og understøtte de rette virksomheder, og i rollen som aktiv ejer gå i dialog med de virksomheder, som er udfordret på dette område. Det kan også snildt være virksomheder uden for den egentlige fossile sektor”.
- EL
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Klima, miljø og energi

Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet
Hvis vi ved præcis, hvordan man reducerer sit energiforbrug, hvorfor gør vi så ikke mere af det? Det undrer man sig over i Danfoss.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Vi producerer affald som stort set ingen andre – men nu skal der samles op
Danmark og danskere er med helt i top på mange lister, og som regel for det gode. Men ikke altid, for vi er også med helt fremme over dem, som producerer mest affald og har det største ressourcetræk på kloden.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.
Klima, miljø og energi

Green Power Denmark: Få kommuner giver plads til solceller og vindmøller
Hovedparten af alle nye vindmøller og solceller er blevet stillet op i fem kommuner. Det er et problem, mener Green Power Denmark.