13.12.2017  |  Klima, miljø og energi

100 virksomheder skal give den mindre gas

Med initiativet Climate Action 100+ vil nogle af verdens største investorer, heriblandt danske MP Pension, få de 100 største udledere af CO2 til at arbejde målrettet med at forbedre deres klimaaftryk.

I går blev initiativet Climate Action 100+ lanceret på klimatopmødet One Planet Summit i Paris. Det er et nyt samarbejde mellem nogle af verdens største institutionelle investorer, der har til hensigt at få de 100 største udledere af CO2 til at arbejde målrettet for at begrænse deres udslip og holde sig inden for COP21-aftalens målsætninger.

Læs også: Pensionskasse ændrer klima-kurs

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

En af de virksomheder, der er med i investorinitiativet, er danske MP Pension, der er en pensionskasse for psykologer og magistre.

”MP Pension går med i samarbejdet for at være med til at påvirke de 100 største udledere af CO2 til at holde sig inden for Paris-aftalens målsætninger – og dermed udlede mindre af de drivhusgasser, der påvirker klimaet negativt”, siger investeringschef i MP Pension, Anders Schelde, og fortsætter:

”Hvis der i fremtiden skal være en sammenhæng mellem virksomhedernes forretningsstrategier og klimahensyn, skal klimaspørgsmålene helt ind i bestyrelseslokalet. Derfor vil Climate Action 100+ også arbejde for, at bestyrelserne i de 100 virksomheder viser os, at deres forretningsmodel stemmer overens med Paris-aftalens målsætninger”.

Selskaber skal forbedre deres rapportering
Ud over at fokusere på de største CO2-udledere fokuserer Climate Action 100+ også på at arbejde mere bredt med drivhusgasudfordringen.

Her er det essentielt, at alle selskaber forbedrer deres rapportering og klimarelaterede risici. Det handler om at få flere klimainformationer- og data ind i regnskaberne.

”Det er ikke muligt at omstille et helt energisystem fra den ene dag til den anden, men på længere sigt kan vi bidrage til denne udvikling ved at indrette vores porteføljer, så de understøtter denne udvikling”, forklarer Anders Schelde og fortsætter:

Læs også: Verdens CO2-udslip stiger igen

”Det kræver imidlertid, at vi har de rette data, så vi som investor kan navigere i dette, og understøtte de rette virksomheder, og i rollen som aktiv ejer gå i dialog med de virksomheder, som er udfordret på dette område. Det kan også snildt være virksomheder uden for den egentlige fossile sektor”.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere