17.06.2016  |  Klima, miljø og energi

3GF-erklæring skal fremme grøn omstilling

Ved sidste uges 3GF-topmøde blev der indgået en global erklæring om fremme den grønne omstilling. I erklæringen opfordrer 3GF blandt andet til et dybere samarbejde om bæredygtig anvendelse af vand i Afrika, Latinamerika og Asien.

I sidste uge afholdt Global Green Growth Forum (3GF) topmøde i København. Her blev der indgået en global erklæring om at fremme den grønne omstilling.

Læs også: Global madspildsmåler lanceres på grønt topmøde i dag

Ved topmødet deltog repræsentanter fra 3GF’s partner-lande, beslutningstagere fra mere end 37 lande på tværs af den offentlige og private sektor samt repræsentanter fra 68 private virksomheder.

Der blev blandt andet fulgt op på klimaaftalen fra COP21 i Paris, samt hvordan målene i aftalen kan nås.

Topmødet resulterede i erklæringen ”Charter of Action”. Nedenfor ses nogle af punkterne i erklæringen.

Byer som drivkraft for grøn vækst
Da byer er hjemsted formere end halvdelen af ​​verdens befolkning og er kilden til 70 procent af verdens udledning af drivhusgasser, udgør de også et stort potentiale for at identificere udfordringer og implementere nye løsninger. En af problematikkerne knytter sig til vandlækager i Sydafrika, Mozambique, Kenya og Tanzania. I erklæringen opfordres der derfor til, at vandlækager i byerne løses systematisk på tværs af de berørte byer.

Adgang til nye markeder
Der mangler fortsat et stort pengebeløb for at imødekomme det globale behov infrastruktur i 2050. Global Infrastructure Basel vil derfor undersøge mulighederne for et register for bæredygtig infrastruktur, der skal give investorer en klar forståelse af de særlige kendetegn ved bæredygtige og modstandsdygtige infrastrukturinvesteringer. I erklæringen opfordres der derfor til oprettelsen af et internationalt register for bæredygtig infrastruktur.

Fremme af bæredygtig livsstil
Den moderne livsstil er forbundet med overproduktion og overforbrug af naturressourcer. I erklæringen opfordres der til, at alle delegerede er fortalere for en bæredygtig livsstil gennem personlige, faglige og institutionelle netværk.

I erklæringen opfordrer 3GF desuden til et dybere samarbejde om bæredygtig anvendelse af vand i Afrika, Latinamerika og Asien, samt at byer engagerer sig i programmer for hurtigt at blive mere energieffektive.  

Læs også: Topledere er i København for at skabe grønne løsninger

Læs hele erklæringen her.

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere