24.04.2018 | Supply chain
Ansvarligt kaffekoncept tager fart
Indhold fra partner Hvad er dette?
Flere og flere virksomheder støtter op om kvindelige småbønder i Kenya gennem det daglige kaffeforbrug.
Kvinder udgør 70 procent af kaffeindustrien i Kenya. Alligevel er det mændene, der skummer fløden og tager det meste af overskuddet, når kaffebønnerne skal sælges. Det vil den danske virksomhed NGUVU lave om på.
NGUVU handler direkte med de kvindelige småbønder, så de får flere penge mellem hænderne. Derudover er NGUVU med til at sikre, at kvinderne får faglig udvikling, sundhedsrådgivning og hjælp til familieplanlægning.
Voksende interesse
NGUVU lancerede kaffekonceptet sidste år, hvor blandt andet medicinalvirksomhederne Bayer og Ferring valgte at købe kaffebønnerne fra kvinderne. I år er interessen endnu større.
”I de første måneder af 2018 har vi fået fem nye virksomhedskunder, herunder SEB, der vil servere kaffen ved kundemøder. Vi kan mærke, at kombinationen af lækker kaffe og støtte til udsatte kvinder er stærk. Der er ingen tvivl om, at rigtig mange virksomheder ønsker at tænke ansvarlighed ind i hele værdikæden – også når det gælder det daglige kaffeforbrug”, siger Rune Sandholt, der står bag NGUVU.
Kvinderne er nøglen til udvikling
Når kvinderne i Kenya får en højere indkomst, gavner det også børnene. Til forskel fra mændene, så bruger kvinderne langt størstedelen af indkomsten på familien. Det betyder blandt andet, at børnene ikke skal gå sultne i seng, at de får den rette behandling hos lægen samt at de får den vigtige uddannelse.
”Det har en stor effekt, når vi styrker kvinderne i Kenya. Det er meget stærkt at opleve, hvordan de vil gøre alt for, at børnene får en fremtid med muligheder. Kvinderne har især fokus på, at både pigerne og drengene kommer i skole. Det er med til at sætte gang i en positiv udvikling i lokalsamfundet, der rækker langt”, fortæller Rune Sandholt.
Om kaffen
Kvinderne leverer de bedste kaffebønner fra Kenya, nemlig Kenya AA, SL28. Kaffebønnerne bliver ristet i København, så NGUVU kan levere helt nyristede bønner til virksomhederne.
NGUVU har fået så god respons fra virksomhederne, og mange medarbejdere har spurgt om de kunne købe kaffebønnerne til kaffekværnen derhjemme. Derfor har NGUVU netop lanceret et kaffeabonnement, hvor privatpersoner kan få leveret kaffebønner til hjemmeadressen én gang om måneden.
Læs mere på www.nguvu.dk
Supply chain

Verdensmålspris for at styrke kvinder i Kenya
Rune Sandholt arbejder for at styrke kvindelige kaffebønder i Kenya, der har været fastholdt i gæld og fattigdom. En indsats som nu giver ham Verdensmålsprisen som årets Ildsjæl.
Indhold fra partner
Supply chain

Virksomheders kaffeforbrug hjælper kvindelige kaffebønder ud af ekstrem fattigdom
Når virksomheder fylder NGUVU-kaffebønner i kaffemaskinerne er de med til at løfte kvindelige kaffebønder i Kenya ud af ekstrem fattigdom. Gennem bedre betaling og optimering af kaffefarmene har NGUVU øget kvindernes indkomst med 243 procent.
Indhold fra partner
Supply chain
Kaffeindsats bærer frugt
Danske NGUVU plantede for et par år siden en masse nye kaffetræer i Kenya, som blev givet til kvindelige kaffebønder fanget i fattigdom. Nu er de første træer så store, at de er begyndt at give kaffebær, hvilket er med til at øge kvindernes indtægt.
Indhold fra partner
Supply chain

Firmajulegaven skaber udvikling i Afrika
Mange virksomheder er netop nu i gang med at udvælge årets julegave til medarbejderne. Novozymes har besluttet, at julegaven igen i år skal være med til at skabe arbejde og ordentlige arbejdsforhold i Afrika.
Indhold fra partner
Supply chain
Dansk kaffekoncept vokser i Kenya
Den danske virksomhed NGUVU er i gang med at få kvindelige kaffebønder i Kenya ud af gæld og ekstrem fattigdom. Snart er 200 kvinder med i kaffekonceptet – takket være en stigende interesse hos danske kaffedrikkere.
Indhold fra partner
Supply chain
Kenyanske skoleelever får adgang til håndvaske, toiletter og bad
Kaffeleverandøren NGUVU udvider samarbejdet med Zibra A/S. Denne gang er de gået sammen om at forbedre forholdene på samarbejdsskolen i Meru, så de 365 elever får bedre adgang til håndvaske, toiletter og bad.
Indhold fra partner