02.11.2015  |  Medarbejder

Arbejdsmiljøloven overtrædes på to ud af tre byggepladser

To ud af tre byggepladser overtræder arbejdsmiljøloven. Det viser en stikprøveundersøgelse, hvor BAT-kartellet med faglige eksperter fra byggeforbundene har besøgt 64 byggepladser.

Det står skidt til med sikkerheden på mange af de danske byggepladser. En stikprøveundersøgelse foretaget af BAT-kartellet (Bygge-, Anlægs- og Trækartellet) med faglige eksperter fra byggeforbundene viser, at arbejdsmiljøloven overtrædes på to tredjedele af de 64 undersøgte byggepladser. Det skriver Fagbladet 3F.

Læs også: Færre ulykker og mindre sygefravær på byggepladser

Faktisk står det så skidt til med sikkerheden, at der er fare for alvorlige ulykker, lyder det fra Søren Schytte, formand for BATs arbejdsmiljøudvalg.

”Resultatet er skuffende. Vi ser ikke tegn på, at sikkerheden er blevet bedre. Det overrasker os”, siger Søren Schytte til Fagbladet 3F med henvisning til, at byggebranchen gennem de seneste to år har gjort en stor indsats for at undgå arbejdsulykker.

Opråb til arbejdstilsynet og bygherrer
Den ringe sikkerhed kommer blandt andet til udtryk ved manglende sikring ved arbejde i højden og kritisable stilladser. Desuden har nogle håndværkere både tunge løft og dårlige arbejdsstillinger. Og på nogle byggepladser er der risiko for skæreskader.

Læs også: Få styr på sikkerheden efter ferien

”Det dårlige arbejdsmiljø truer bygningsarbejdernes helbred. Aktionen afslører et stort behov for at få Arbejdstilsynet på banen”, siger Søren Schytte til Fagbladet 3F. Han mener desuden, at der er behov for, at bygherrer, de projekterende og virksomheder sørger for en bedre sikkerhed på deres byggepladser.

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere