09.01.2018  |  Samfund

Atea får ISO-bestikkelsescertificering som den første danske virksomhed

Efter en kedelig sag om bestikkelse og korruption kan Atea glæde sig over at være den første danske virksomhed med en ISO-certificering, hvilket betyder, at der er styr på alle processer i virksomheden.

Hos IT-virksomheden Atea har medarbejderne fået en ny trumf, til hvis de i fremtiden bliver mødt af kunder eller andre, der nævner ”Atea-sagen”, der blandt andet omhandler bestikkelse og korruption.

Trumfen skal findes i Ateas nylige ISO37001-certificering, hvilket betyder, at Atea med adm. direktør Morten Felding i spidsen nu kan fremvise papir på, at der er styr på alle processer i virksomheden, når det kommer til at forebygge den slags ulovligheder. Certificeringen er en slags overbygning til den interne "self-cleaning"-process virksomheden har skullet gennemføre i henhold til EU-lovgivning. 

Læs også: 100 virksomheder skal give den mindre gas

”Når du som kunde siger, at Atea er da dem med den der sag, så kan jeg sige, at det har noget med fortiden at gøre. I den nutid vi er i, er der nogle eksterne folk, der har vurderet os, og de finder, at vi kan leve op til den højest mulige standard på det her område. Nu kan jeg kigge på kunderne og sige, at det, der foregår i retten, drejer sig om forhold tilbage fra 2014 og bagud. Vi er i 2018 nu. Vi står for noget andet end det, der bliver talt om derude, og hvis de er i tvivl, så kan jeg fortælle, at vi er ISO-certificeret”, siger Morten Felding til computerworld.dk.

Atea er den første danske virksomhed, der opnår den type ISO-certificering.

Fakta om ISO 37001

  • ISO 37001 er en standard for bekæmpelse af bestikkelse. Når en virksomhed er i stand til at opretholde en ISO 37001-certificering, betyder det, at virksomheden efterlever både dansk lov, UK Bribery Act og US Foreign Corrupt Practises Act
  • Standarden er designet til at hjælpe en organisation med at etablere, implementere, vedligeholde og forbedre et compliance-program med det formål at bekæmpe bestikkelse.
  • Standarden giver nødvendig dokumentation og bevis for, i tilfælde af en efterforskning, at en organisation har taget rimelige skridt til at forhindre bestikkelse.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere