09.01.2018 | Samfund
Atea får ISO-bestikkelsescertificering som den første danske virksomhed
Efter en kedelig sag om bestikkelse og korruption kan Atea glæde sig over at være den første danske virksomhed med en ISO-certificering, hvilket betyder, at der er styr på alle processer i virksomheden.
" I den nutid vi er i, er der nogle eksterne folk, der har vurderet os, og de finder, at vi kan leve op til den højest mulige standard på det her område”, siger Morten Felding om den nye ISO-certificering til computerworld.dk. Foto: Atea.
Hos IT-virksomheden Atea har medarbejderne fået en ny trumf, til hvis de i fremtiden bliver mødt af kunder eller andre, der nævner ”Atea-sagen”, der blandt andet omhandler bestikkelse og korruption.
Trumfen skal findes i Ateas nylige ISO37001-certificering, hvilket betyder, at Atea med adm. direktør Morten Felding i spidsen nu kan fremvise papir på, at der er styr på alle processer i virksomheden, når det kommer til at forebygge den slags ulovligheder. Certificeringen er en slags overbygning til den interne "self-cleaning"-process virksomheden har skullet gennemføre i henhold til EU-lovgivning.
Læs også: 100 virksomheder skal give den mindre gas
”Når du som kunde siger, at Atea er da dem med den der sag, så kan jeg sige, at det har noget med fortiden at gøre. I den nutid vi er i, er der nogle eksterne folk, der har vurderet os, og de finder, at vi kan leve op til den højest mulige standard på det her område. Nu kan jeg kigge på kunderne og sige, at det, der foregår i retten, drejer sig om forhold tilbage fra 2014 og bagud. Vi er i 2018 nu. Vi står for noget andet end det, der bliver talt om derude, og hvis de er i tvivl, så kan jeg fortælle, at vi er ISO-certificeret”, siger Morten Felding til computerworld.dk.
Atea er den første danske virksomhed, der opnår den type ISO-certificering.
Fakta om ISO 37001
- ISO 37001 er en standard for bekæmpelse af bestikkelse. Når en virksomhed er i stand til at opretholde en ISO 37001-certificering, betyder det, at virksomheden efterlever både dansk lov, UK Bribery Act og US Foreign Corrupt Practises Act
- Standarden er designet til at hjælpe en organisation med at etablere, implementere, vedligeholde og forbedre et compliance-program med det formål at bekæmpe bestikkelse.
- Standarden giver nødvendig dokumentation og bevis for, i tilfælde af en efterforskning, at en organisation har taget rimelige skridt til at forhindre bestikkelse.
- EL
Samfund

Mere grøn energi og bedre regler, tak
Fire virksomheder ønsker sig fart på udbygningen af grøn energi og forudsigelige krav – som gerne må være høje. Bare de er ens for alle.
Klima, miljø og energi

Nu får bureauer deres egen bæredygtighedsuddannelse
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Projektet har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.
Klima, miljø og energi

ESG-chef: Kommende rapporteringskrav kan påvirke aktier
Med nye regler og krav om rapportering af ESG på vej kan virksomheders arbejde på området også kunne påvirke prissætningen af deres aktier. Det fortæller tidligere advokat og nuværende bæredygtighedsdirektør hos ISS.
Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet
Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.
Supply chain

11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt
Det kan godt blive grønnere. Sådan lyder det fra 11 havvindsaktører, der ikke kun vil nøjes med at udvinde vedvarende energi, men også mindske den belastning, vindmøllers værdikæder er for planeten.