BÆREDYGTIGHED I BØRNEHØJDE

På Copenhagen Cooking & Food Festival 2018 var det overordnede tema ”Breaking the New”, hvor dansk gastronomi og fødevareproduktion blev hyldet. Bæredygtighed var på menuen, og i den forbindelse inviterede Gorm’s Pizza til børnepizzaskole.

11.09.2018

Sponseret

REGA

Copenhagen Cooking & Food Festival løb i år af stablen fra d. 24. august til d. 2. september og bød på mere end 100 forskellige events og arrangementer. I år hyldede festivalen udviklingen af dansk gastronomi og fødevareproduktion gennem temaet ”Breaking the New”. Ifølge Copenhagen Cooking blev ”den gastronomiske revolution skabt af en ny tilgang til mad, der udfordrede den hidtidige, mere traditionelle tankegang om råvarer og gastronomi”. Festivalen er blevet et sted, hvor madbranchen kan dele viden og innovative ideer og fremvise nye initiativer og produkter, som skaber oplevelser omkring maden og råvarerne.

Samtidig har Copenhagen Cooking & Food Festival forpligtet sig på FN’s Verdensmål, fordi de gennem festivalen har en unik mulighed for at sætte spot på nogle af de problemstillinger, der eksisterer i den gastronomiske branche. Festivalen opfordrede både partnere og arrangører til at udvikle og ændre eksisterende vaner og tankegange.

Hos Gorm’s praktiserede de ”Breaking the New” og fokus på bæredygtighed gennem en børnepizzaskole. Gorm Wisweh lavede i samarbejde med to folkeskoleklasser pizzaer ud fra ”tøm-køleskabet”-princippet. Børnene havde kun grøntsager til rådighed og blev dermed udfordret til at lave utraditionelle børnepizzaer, hvor smagen stadig var i højsædet, og børnene samtidig lærte at bruge råvarer, der ellers kunne ende i skraldespanden.  ”Det er vigtigt for os, at børn lærer at smage på maden og prøver at lege med de forskellige smage, så de får øjnene op for, at en pizza er mere end blot tomat, skinke og ost” siger Gorm Wisweh.

Gorm’s har sammensat en video fra dagen, som du kan se øverst i artiklen.

03.08.2021REGA

Sponseret

Ha' en holdning til madspild - det har vi

04.02.2021REGA

Sponseret

På jagt efter fremtidens takeaway emballage

02.02.2021REGA

Sponseret

Et kig ind i fremtidens madkultur

04.12.2020REGA

Sponseret

BEHOVET FOR ET GRØNNERE EMBALLAGESYSTEM

04.12.2020REGA

Sponseret

STOP CHIKANE OG KRÆNKENDE ADFÆRD I RESTAURATIONSBRANCHEN – #SIGDETHØJT!

04.12.2020REGA

Sponseret

STICKS’N’SUSHI: CORONAKRISEN HAR VÆRET EN KATALYSATOR FOR BÆREDYGTIGHED