11.09.2018 | Klima, miljø og energi
BÆREDYGTIGHED I BØRNEHØJDE
Indhold fra partner Hvad er dette?
På Copenhagen Cooking & Food Festival 2018 var det overordnede tema ”Breaking the New”, hvor dansk gastronomi og fødevareproduktion blev hyldet. Bæredygtighed var på menuen, og i den forbindelse inviterede Gorm’s Pizza til børnepizzaskole.
Copenhagen Cooking & Food Festival løb i år af stablen fra d. 24. august til d. 2. september og bød på mere end 100 forskellige events og arrangementer. I år hyldede festivalen udviklingen af dansk gastronomi og fødevareproduktion gennem temaet ”Breaking the New”. Ifølge Copenhagen Cooking blev ”den gastronomiske revolution skabt af en ny tilgang til mad, der udfordrede den hidtidige, mere traditionelle tankegang om råvarer og gastronomi”. Festivalen er blevet et sted, hvor madbranchen kan dele viden og innovative ideer og fremvise nye initiativer og produkter, som skaber oplevelser omkring maden og råvarerne.
Samtidig har Copenhagen Cooking & Food Festival forpligtet sig på FN’s Verdensmål, fordi de gennem festivalen har en unik mulighed for at sætte spot på nogle af de problemstillinger, der eksisterer i den gastronomiske branche. Festivalen opfordrede både partnere og arrangører til at udvikle og ændre eksisterende vaner og tankegange.
Hos Gorm’s praktiserede de ”Breaking the New” og fokus på bæredygtighed gennem en børnepizzaskole. Gorm Wisweh lavede i samarbejde med to folkeskoleklasser pizzaer ud fra ”tøm-køleskabet”-princippet. Børnene havde kun grøntsager til rådighed og blev dermed udfordret til at lave utraditionelle børnepizzaer, hvor smagen stadig var i højsædet, og børnene samtidig lærte at bruge råvarer, der ellers kunne ende i skraldespanden. ”Det er vigtigt for os, at børn lærer at smage på maden og prøver at lege med de forskellige smage, så de får øjnene op for, at en pizza er mere end blot tomat, skinke og ost” siger Gorm Wisweh.
Gorm’s har sammensat en video fra dagen, som du kan se øverst i artiklen.
Strategi & ledelse

Ha' en holdning til madspild - det har vi
I forbindelse med lanceringen af vores video om madspild, fortæller Anders Aagaard fra Madklubben og Ronny Saul fra Jespers Torvekøkken i et interview til Børsen Bæredygtig, hvor stort et problem madspild er i restaurations- og cateringbranchen, og hvordan de arbejder med at reducere det i deres virksomheder.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

BEHOVET FOR ET GRØNNERE EMBALLAGESYSTEM
"Når det kommer til bæredygtighed, er vi ikke konkurrenter. Der er det vigtigt, at vi kan arbejde sammen." siger Anders Aagaard, stifter og ejer af Madklubben, til Berlingske i en artikel om Verdensmål i Værdikæden og behovet for et grønt emballagesystem
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

På jagt efter fremtidens takeaway emballage
Madspild, affaldsortering, takeaway emballage og fremtidens fødevarer er blot noget af det, der er taget fat på i projekt Verdensmål i Værdikæden, hvor aktørerne sammen skal finde løsninger på restaurationsbranchens største bæredygtigheds udfordringer.
Indhold fra partner
Menneskerettigheder

STOP CHIKANE OG KRÆNKENDE ADFÆRD I RESTAURATIONSBRANCHEN – #SIGDETHØJT!
Flere og flere står i øjeblikket frem i medierne med oplevelser om krænkende adfærd på deres arbejdsplads - også i restaurationsbranchen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Et kig ind i fremtidens madkultur
I sidste uge afholdt DRC-projektet, Verdensmål i Værdikæden (ViV), virtuel nytårskur for alle interesserede aktører. Her fik deltagerne præsenteret et billede af fremtidens madkultur og tendenser fra Judith Kyst, der er direktør i Madkulturen
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

STICKS’N’SUSHI: CORONAKRISEN HAR VÆRET EN KATALYSATOR FOR BÆREDYGTIGHED
I en hård krise blæser der alligevel positive vinde, mener fire danske virksomheder, der deltager i Verdensmål i Værdikæden – et nyt stort projekt, der har for øje at finde løsninger på den danske restaurationsbranches største bæredygtighedsudfordringer.
Indhold fra partner