11.09.2018  |  Klima, miljø og energi

BÆREDYGTIGHED I BØRNEHØJDE

Indhold fra partner Hvad er dette?

På Copenhagen Cooking & Food Festival 2018 var det overordnede tema ”Breaking the New”, hvor dansk gastronomi og fødevareproduktion blev hyldet. Bæredygtighed var på menuen, og i den forbindelse inviterede Gorm’s Pizza til børnepizzaskole.

Copenhagen Cooking & Food Festival løb i år af stablen fra d. 24. august til d. 2. september og bød på mere end 100 forskellige events og arrangementer. I år hyldede festivalen udviklingen af dansk gastronomi og fødevareproduktion gennem temaet ”Breaking the New”. Ifølge Copenhagen Cooking blev ”den gastronomiske revolution skabt af en ny tilgang til mad, der udfordrede den hidtidige, mere traditionelle tankegang om råvarer og gastronomi”. Festivalen er blevet et sted, hvor madbranchen kan dele viden og innovative ideer og fremvise nye initiativer og produkter, som skaber oplevelser omkring maden og råvarerne.

Samtidig har Copenhagen Cooking & Food Festival forpligtet sig på FN’s Verdensmål, fordi de gennem festivalen har en unik mulighed for at sætte spot på nogle af de problemstillinger, der eksisterer i den gastronomiske branche. Festivalen opfordrede både partnere og arrangører til at udvikle og ændre eksisterende vaner og tankegange.

Hos Gorm’s praktiserede de ”Breaking the New” og fokus på bæredygtighed gennem en børnepizzaskole. Gorm Wisweh lavede i samarbejde med to folkeskoleklasser pizzaer ud fra ”tøm-køleskabet”-princippet. Børnene havde kun grøntsager til rådighed og blev dermed udfordret til at lave utraditionelle børnepizzaer, hvor smagen stadig var i højsædet, og børnene samtidig lærte at bruge råvarer, der ellers kunne ende i skraldespanden.  ”Det er vigtigt for os, at børn lærer at smage på maden og prøver at lege med de forskellige smage, så de får øjnene op for, at en pizza er mere end blot tomat, skinke og ost” siger Gorm Wisweh.

Gorm’s har sammensat en video fra dagen, som du kan se øverst i artiklen.

Mere fra REGA (Restauratørernes Garantiordning)

REGA (Restauratørernes Garantiordning)

http://regadk.dk/

  • info@regadk.dk
  • +45 33 25 10 11
  • Dronningens Tværgade 8A, 1302 København K, Danmark

REGA (Restauratørernes Garantiordning) er verdens første brancheinitiativ, der arbejder målrettet med samfundsansvar. Det er et samarbejde mellem restauratører, der alle ønsker at løfte kvaliteten af deres arbejde med social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed. Det er at ambitiøst pionerprojekt, der skaber et solidt grun…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere