14.11.2014  |  Strategi & ledelse

Bæredygtighedschefers indflydelse stiger

Bæredygtighedschefer i højprofitable virksomheder har en voksende indflydelse på forretningen, viser en undersøgelse fra analysefirmaet Verdanitx.

Hele 92 procent af bæredygtighedscheferne i veldrevne virksomheder rapporterer direkte til den administrerende direktør eller bestyrelsen, skriver environmentalleader.com.

Læs også: Bæredygtighed er virksomheders nye kerneforretning

Tallet stammer fra en global undersøgelse foretaget af det uafhængige analysefirma Verdanitx, der har spurgt 260 beslutningstagere inden for bæredygtighed i højprofitable virksomheder.

Bæredygtighedschefernes indflydelse vokser bredt inden for diverse aspekter af forretningen. Det gælder blandt andet virksomhedens strategi, afgørende beslutninger og budgetter inden for forsyningskæden, rapportering og energistyring.

Undersøgelsen viser blandt andet, at:

  • De administrerende direktører i stigende grad anerkender, at bæredygtighed påvirker virksomhedens finansielle resultater. 28 procent af direktørerne betragter bæredygtighed som en faktor, der influerer på kvartals- og årsregnskabet, sammenlignet med 21 procent i 2012.
  • Bæredygtighedschefers budgetter er stærkt varierende. 65 procent har op til 2,5 millioner dollars at rutte med, 26 procent har mellem 2,5 og 15 millioner, fem procent har mere end 15 millioner og fire procent har intet.
  • Virksomhederne bruger 28 procent af bæredygtighedsbudgettet på medarbejderne, 21 procent bruges på konsulentydelser.
  • Forbedringer inden for miljø, sundhed, sikkerhed, energi og rapportering er topprioriteter, da over 90 procent anser disse som ”meget vigtige” eller ”vigtige”.
  • Otte ud af ti virksomheder rapporterer om bæredygtighed, men kun 39 procent får rapporterne eksternt verificeret.  

Blandt de medvirkende virksomheder i undersøgelsen er Apple, Microsoft, H&M og Lockheed Martin. 

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere