07.03.2016  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtighedspris til alment boligselskab

Det blev Fyns Almennyttige Boligselskab, der løb af med Odense Bæredygtighedspris 2015. Baggrunden for prisen var selskabets bæredygtige renovering af boligområdet Korsløkken.

Odense Bæredygtighedsråd har uddelt sin årlige Bæredygtighedspris, og 2015-udgaven gik til Fyns Almennyttige Boligselskab (FAB), der fik prisen for sin renovering af boligområdet Korsløkken, som har inkluderet både miljøtiltag, sociale indsatser, beboerinvolvering, jobskabelse og arbejdsmiljø og kombineret det til en samlet, bæredygtig løsning.

Læs også: Her er vinderne af Byggeriets Klimapriser

Prisen blev overrakt af Odense Bæredygtighedsråds formand Anker Boye ved et arrangement på Odense Rådhus i sidste uge. Modtager på vegne af FAB var selskabets direktør Bent Bøllingtoft, der selvsagt glædede sig over anerkendelsen:

”Vi er meget taknemlige og stolte for prisen. Bæredygtighed giver ganske enkelt mening for os. For kun ved at tænke økonomiske, miljømæssige og sociale hensyn ind i vores byggerier og renoveringer, skaber vi de bedste løsninger for vores beboere nu og i fremtiden”, fortæller Bent Bøllingtoft i en pressemeddelelse.

Bæredygtighed vinder indpas
Totalrenoveringen af Korsløkken omfattede bl.a. efterisolering, energimærkede vinduer og solfangere, ligesom man på byggepladsen bl.a. har arbejdet med begrænsning af affaldsmængder herunder forsvarlig bortskaffelse af kemikalier, og et bedre arbejdsmiljø på byggepladsen fx ved begrænsning af støj og støv.

Det er den slags tiltag, man gerne vil se mere af i og omkring den fynske hovedstad, der står over for store forandringer de kommende år, med nedlægningen af den firsporede Thomas B. Thriges Gade, der har skåret Odense midtover siden åbningen i 1960’erne, som det mest markante projekt.

Læs også: Gartneri vinder på bæredygtighedsfokus

”Det er jo masser af byggerier herunder renoveringer i gang i Odense lige nu, og det glæder mig at se, at den helhedsorienterede tilgang, som bæredygtighed står for, også vinder indpas her. Og det vil Odense Bæredygtighedsråd gerne belønne med denne pris. Derudover glæder det mig, at der også i år var indstillet mange gode og i øvrigt meget forskellige bæredygtige initiativer til Bæredygtighedsprisen. Det fortæller mig, at bæredygtighed er noget der arbejdes med bredt i Odense”, siger Anker Boye.

Årets udgave af Bæredygtighedsprisen var i øvrigt et lille jubilæum, da FAB blev den femte modtager i rækken. Læs mere om Odense Bæredygtighedsråd, prisen og de tidligere vindere her.

-AK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere