06.12.2017  |  Strategi & ledelse

Berendsens nye danske ledelse styrker CSR-fokusset

Indhold fra partner Hvad er dette?

Den 12. september 2017 blev Berendsen (PLC) erhvervet af franske Elis (SA) – og nu er den nye direktion for Berendsen Danmark udnævnt. Det er et hold af yngre ledere med stor relevant brancheerfaring, en gennemsnitsalder på 42 år og 33 % kvinder.

Sammen kommer de til at stå i spidsen for den danske afdeling af Berendsen, som i mange år har været på forkant på CSR-området med 16 landsdækkende svanemærkede vaskerier, der alle har fået tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet.

36-årig administrerende direktør ser CSR som vejen frem

Den nye administrerende direktør, 36-årige Henrik Luxhøj blev selv ansat som Management Trainee hos Berendsen for 11 år siden – og efterfølgende har han haft ledelsesstillinger for Berendsen i Tyskland, Norge, Holland og Danmark. Som han forklarer, afspejler den nye direktion, at Berendsen Danmark har et målrettet og effektivt fokus på CSR og HR:

 • ”Jeg ved, at både jeg selv og mine nye kollegaer i direktionen ser det som ét af vores vigtigste strategiske fokusområder, at Berendsen Danmark også fremover kommer til at arbejde målrettet med at gøre det endnu bedre på CSR-området. For os er Corporate Social Responsibility ikke bare ord – vi har rent faktisk fået svanemærket alle vores vaskerier som de eneste i vores branche. Vi var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificerede, og jeg har altid set vores evne til at videreuddanne og selvstændiggøre medarbejderne som én af vores største værdier.
 • Mit mål er, at vores virksomhed også fremover skal være et sted, hvor jeg hver dag møder kompetente og engagerede kollegaer, som har været hos os i mange år, fordi både mandlige og kvindelige medarbejdere får usædvanligt gode karrieremuligheder og bliver anerkendt for deres potentiale – og jeg er ikke i tvivl om, at Berendsens fokus på HR og at dygtiggøre og fastholde medarbejderne er den primære årsag til, at vi på så kort tid kunne sammensætte en ny direktion af både mænd og kvinder, der har været ansat gennemsnitligt 10 år hos Berendsen.
 • Jeg ser det som en enorm styrke, at mine nye kollegaer i direktionen i forvejen har så stor erfaring med både vores virksomhed, vores kunder og branchen – det giver os et forspring, vi ikke havde haft, hvis direktionen skulle hentes ind udefra. Og som administrerende direktør for Berendsen Danmark vil jeg fremover sætte endnu mere fokus på HR for at skabe en inspirerende arbejdsplads, hvor de medarbejdere, der vil og kan – de også får lov”, siger Henrik Luxhøj.

Ledende i Europa – og Danmark

Sammenlægningen af Berendsen og Elis gør os til europæiske ledere i tekstilservicebranchen med tjenester i 28 lande i Europa og Latinamerika og samlet 45.000 medarbejdere og næsten 400.000 kunder. Og som Henrik Luxhøj forklarer, er CSR-fokusset helt afgørende for, at den danske afdeling af virksomheden også fremover kan fastholde kunderne og den ledende position på markedet:

 • "Med dette nye setup bliver vi stærkere til at servicere vores kunder på tværs af landegrænser. Men også lokalt styrker vi forretningen. Frem mod slutningen af året vil vi arbejde målrettet på at få skabt en endnu mere simpel organisationsstruktur, der ikke er opdelt i divisioner, men efter kundebehov, så vi får en mere agil virksomhed, hvor den enkelte får bedre mulighed for også at udvikle kunderne og træffe beslutninger tættere på dem.
 • Vores mål er, at vores kunder i højere grad skal komme til at opleve os som én samlet virksomhed, der bedre kan servicere deres behov hele vejen rundt.
 • Mange af vores kunder vælger at samarbejde med os, fordi vi konstant arbejder på at minimere vores forbrug af naturens ressourcer i hele forsyningskæden – og både vi og Elis ved, at det er en forretningsmæssig og totaløkonomisk fordel for os, at vi hvert år sparer på vand, elektricitet, kemikalier og gas, og at alle vores danske vaskerier er svanemærkede. Kravene i Svanemærket stiger jo konstant, og det sikrer, at vi kan udvikle os sammen med vores kunder, så vi i fællesskab lever op til de aktuelle miljøkrav – og det ligger naturligvis helt i tråd med vores ønske om at skabe en organisation, hvor vi er tæt på kundernes behov.
 • Berendsen har allerede en ledende position i Danmark, men oven i det kan vi nu trække på den enorme kapacitet og ekspertise, som Elis ligger inde med, når vi skal udvikle nye, innovative, miljørigtige og tidsbesparende tekstil- og hygiejneløsninger for vores kunder. Som jeg ser det, forener vi på dén måde det bedste fra begge verdener til fordel for vores nuværende og kommende kunder”, siger Henrik Luxhøj.

Et stærkt ledelsesteam
Berendsen Danmarks nye direktion kommer til at bestå af 4 mænd og 2 kvinder, primært yngre ledere, som er udvalgt internt blandt Berendsen Danmarks egne, erfarne medarbejdere – og har gennemsnitligt 10 års anciennitet fra virksomheden. Det nye ledelsesteam i direktionen bliver:

 • Administrerende direktør: Henrik Luxhøj (Alder: 36 år. Ansat 11 år i Berendsen)
 • HR-direktør: Natja Hornsbæk Kleisdorff (Alder: 40 år. Ansat 3 år i Berendsen)
 • Økonomi-direktør: Ulla Bogø (Alder: 62 år. Ansat 21 år i Berendsen)
 • Salgs- og marketingdirektør: Frederik Stage Olsen (Alder: 34 år. Ansat 7 år i Berendsen)
 • Regionsdirektør, Øst: Thomas Gjørup (Alder: 38 år. Ansat 2 år i Berendsen)
 • Regionsdirektør, Vest: Lasse Almgren-Jensen (Alder: 44 år. Ansat 18 år i Berendsen)

FAKTA: Berendsen Danmark arbejder målrettet med CSR

 • Alle Berendsen Danmarks vaskerier er svanemærkede – som de eneste indenfor branchen i Danmark. Vaskerierne arbejder kontinuerligt på at minimere forbruget af naturens ressourcer.
 • 85 % af Berendsen Danmarks tekstiler har mindst ét af mærkerne: Svanemærket, EU-blomsten og OEKO-TEX. Fremover vil Berendsen Danmark bl.a. fokusere på Fairtrade-mærket, og virksomheden har netop fået de første Fairtrade-tekstiler i sortiment
 • Alle Berendsen Danmarks vaskerier er blevet tildelt en Kronesmiley af Arbejdstilsynet for at gøre en ekstraordinær indsats for at sikre en høj arbejdsmiljøstandard
 • Virksomheden samarbejder tæt med landets jobcentre for at hjælpe flygtninge i praktik og ud på arbejdsmarkedet – på Berendsen-vaskeriet i Ølsted får flygtninge-praktikanter f.eks. danskundervisning på vaskeriet
 • Siden 2004 har Berendsen Danmark reduceret vandforbruget med 51 % og mindsket energiforbruget markant. Fremover vil virksomheden bl.a. arbejde målrettet på at fjerne den microplast, som naturligt udskilles under vask af f.eks. nylontekstiler og måtter – så det ikke bliver udledt med spildevandet
 • Berendsen Danmark og brancheforeningen samarbejder lige nu om et projekt, der skal afdække, om det er muligt at genbruge tekstilfibrene fra udslidt og kasseret Berendsen-tøj til f.eks. produktion af møbelpolstring og bordplader

  

FAKTA: Om Berendsen Danmark

 • Virksomheden tilbyder leje, vask og levering af kvalitetstekstiler og hygiejneartikler til erhvervslivet og private
 • Berendsen Danmark rådgiver virksomheder om at være på forkant med sikkerheds-, miljø- og hygiejnekravene
 • Der er 16 svanemærkede Berendsen-vaskerier fordelt over hele landet. Berendsen Danmark har ca. 1.400 ansatte og en årlig omsætning på ca. 1.3 milliarder kr.
 • Berendsen Danmark udvikler innovative og branchetilpassede tekstil-, hygiejne-, renrums- og logistikløsninger, der hjælper virksomheder med at beskytte deres medarbejdere og produkter

Vil du have mere information?

Se det fulde CV for administrerende direktør, Henrik Luxhøj på: www.linkedin.com/in/henrikluxhoj/

Pressekontakt: 
Navn: Anna-Sofie Plougmand 
E-mail-adresse: apl@berendsen.dk 
Telefonnr.: 23 63 93 83

Mere fra Elis Danmark A/S

Elis Danmark A/S

www.elis.com

Elis Danmark (tidligere Berendsen Textile Service) tilbyder bæredygtige tekstil- og hygiejneløsninger og svanemærket vaskeriservice, hvor forbruget af vand, energi og vaskemidler ligger under Svanemærkets krav. Elis var én af de 10 første virksomheder i Danmark, der blev CSR-certificeret, og i 2019 blev Elis verdensmålcertificeret af Bureau Veritas som…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere