08.08.2017  |  Samfund

Clooney-fond sender 3.000 flygtningebørn i skole i Libanon

Sammen med it-giganterne Google og HP sender The Clooney Foundation og Unicef i år 3.000 syriske flygtninge i skole i Libanon.

For nylig kunne The Clooney Foundation annoncere, at man I samarbejde med FN’s børneorganisation Unicef har stablet i omegnen af 14 millioner kroner på benene til et projekt, der skal få flere syriske flygtningebørn i skole i Libanon i løbet af 2017.

Også virksomheder som Google og HP har doneret til projektet, sidstnævnte f.eks. computere og anden teknologi til en værdi af 6,5 millioner kroner.

Med alle donationerne kan intet mindre end 3.000 syriske flygtninge se frem til at starte i skole i løbet af 2017:

”Tusindvis af unge syriske flygtninge er i fare for altid at blive en produktiv del af samfundet. Det kan en formel uddannelse ændre på. Det er vores mål med dette initiativ. Vi ønsker ikke at miste en hel generation, fordi de har været så uheldige at blive født det forkerte sted på det forkerte tidspunkt”, siger George og Amal Clooney i en pressemeddelelse.

Udvider skoledagen på syv skoler
Hos Clooney-parrets fond har man ingen planer om at åbne nye skoler til de mange elever. I stedet skal pengene bruges til at udvide skoledagen i syv offentlige skoler, så flygtningebørn kan gå i skole i eftermiddagstimerne.

Derudover skal undervisningen foregå i et to-hold-system, forklarer Lauren Davitt, der er talskvinde for Unicef, til CNN.

Således skal libanesiske børn møde i skole om morgenen, mens flygtningebørn tager til undervisning om eftermiddagen, hvilket giver skoler med begrænset plads mulighed for at fordoble deres kapacitet.

Læs også: Brugte skoletasker skal hjælpe udsatte børn til et bedre liv

Libanon har verdens højeste population af flygtninge og er særligt påvirket af tilstrømningen fra intet mindre end én million syriske flygtninge, hvilket i sidste ende går ud over de ressourcer, landet har til rådighed for både flygtningebørn og libanesiske elever.

Unicef vurderer, at næsten 200.000 syriske flygtningebørn i Libanon ikke går i skole.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere