22.05.2018 | Kommunikation
CSR-podcast kombinerer hobby og arbejde
Direktør for møbelforretningen 3R Kontor, Steffen Max Høgh, har gang i en stribe podcasts om CSR, som først og fremmest er et personligt projekt, hvor arbejde og interesse smelter sammen.
Steffen Max Høghs podcast-serie handler om en række forskellige aspekter af bæredygtighed med udgangspunkt i hans erfaring fra arbejdet med social ansvarlighed i møbelfirmaet 3R Kontor.
”Det er mit eget lille CSR-projekt, som jeg selv har finansieret, og jeg tjener ikke noget på det. Men jeg ser dels en mulighed for at sprede noget viden, og derudover også for en personlig udvikling, der kan komme vores virksomhed til gode”.
Læs også: Ny podcast skal lære danske unge om Verdensmålene
”Jeg er godt klar over, at jeg er en glad amatør, der taler med kloge mennesker, men det er noget, jeg føler for, og som jeg håber vil have en gavnlig effekt”, siger Steffen Max Høgh om sit podcastprojekt. Foto: 3R Kontor
Sådan siger direktør for møbelforretningen 3R Kontor, Steffen Max Høgh, om den podcastserie, han for tiden har gang i ved siden af arbejdet som direktør i virksomheden, hvor 40 procent af medarbejderne tidligere socialt udsatte, hvilket driften har gavn af.
Netop 3R Kontors indgangsvinkel til ansvarlig forretningsførelse – at der ikke er nogen modsætning mellem CSR og solide sorte tal på bundlinjen – er også en del af udgangspunktet for striben af udsendelser. Et perspektiv, der ligeledes er afspejlet i den CSR-rapport for 2017, som selskabet netop har udgivet.
”Inddragelsen af social ansvarlighed i en organisation er et emne, der berører både store og små virksomheder, det offentlige, politikere, NGO’er osv., og derfor er det noget, jeg rigtig gerne vil snakke med folk om, for at udbrede vores erfaringer og høre om andres”, siger Steffen Max Høgh.
Den første udgave af podcasten udkom i starten af marts med professor ved CBS, Esben Rahbek Gjerdrum Pedersen, som gæst, og siden har folk som Dennis Friis Thaagaard fra Sustainor, Novozymes’ bæredygtighedschef, Claus Stig Pedersen, og Nille Skalts fra B Corp Danmark været forbi det lille studie.
”Det er folk, jeg følger i forvejen”, siger Steffen Max Høgh om de forskellige fagfolk, han har talt med, og fremhæver tidligere miljøminister Ida Auken som en af de kommende besøgende.
Handler også om branding
Udover at belyse en række emner inden for CSR, så anerkender Steffen Max Høgh, at podcastinitiativet også har et kommercielt aspekt. Ikke noget, der kan måles finansielt – i kroner og øre er projektet ren udgift – men snarere i nogle afledte effekter for 3R Kontor.
Jeg vil gerne snakke med folk for at udbrede vores erfaringer og høre om deres
”Det handler da også om branding af virksomheden; at få noget omtale og skabe noget netværk. Men først og fremmest er det et hobbyprojekt, som jeg klemmer ind ved siden af det daglige arbejde. Jeg er godt klar over, at jeg er en glad amatør, der taler med kloge mennesker, men det er noget, jeg føler for, og som jeg håber vil have en gavnlig effekt”, siger han.
Og den mission ser indtil videre ud til at lykkes ganske fint. Steffen Max Høgh beretter i hvert fald om en yderst positiv modtagelse af udsendelserne og omkring 3.000 downloads af de ni episoder, der var i kassen, da CSR.dk snakkede med ham.
Det er dog ikke umiddelbart noget, der ændrer på perspektiverne for projektet, der stadig har en udløbsdato, som nærmer sig.
Læs også: Nyt værktøj beregner værdien af at få udsatte i job
”Jeg forestiller mig ikke, at det kommer til at vokse udover den ramme, jeg lagde fra starten, som hedder 20 udsendelser og slut. Men måske kan det blive forstadiet til en bog, som jeg pønser på at skrive, så også den vej rundt kan al snakken komme til at gøre gavn”, slutter Steffen Max Høgh.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Samfund

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.