Danfoss-direktør: Vi skal gøre demoprojekter til virkelighed

I et blogindlæg giver Niels B. Christiansen sin opskrift på, hvordan den såkaldte fjerde industrielle revolution bliver en gylden mulighed for at forbedre den globale levestandard.

Nordhavn er Københavns demonstrationsprojekt, når det kommer til energieffektive, sammenhængende tiltag. Men projekter skal ikke blive i demonstrationsfasen, mener Niels B. Christiansen. Foto: Aerodan. .

24.01.2017

CSR.dk

Niels B. Christiansen, formand og adm. direktør for Danfoss, har skrevet et blogindlæg til The Hoffington Post om, hvordan vi griber de teknologiske muligheder vi har til at skabe en bedre og mere bæredygtig verden. Det handler om at sætte de rigtige mål, skriver Danfoss-chefen. Og at ture handle.

Læs også: Grøn energi på Christiania

Et sted Niels B. Christiansen mener er vigtigt at sætte ind, er i verdens byer:

”Mere end halvdelen af verdens befolkning lever i byer, og i 2050 vil yderligere 2,3 milliarder indbyggere tilslutte sig de urbane områder. Vores byer dækker ikke mere end tre procent af jordens overflade, men de er ansvarlige for 2/3 af energiforbruget”, skriver Niels B. Christiansen i indsparket.

Han tager derefter fat i København som eksempel, og nævner her EnergyLab Nordhavn, Skandinaviens største urbane udviklingsprojekt under opbygning.

”Projektet benytter Københavns Nordhavn som et fuldskala smartcity-energilaboratorie og demonstrerer dermed, hvordan elektricitet og opvarmning, energieffektive bygninger og elektrisk transport kan blive integreret i et intelligent, fleksibelt og optimeret energisystem”, skriver den adm. direktør.

Demonstrationsprojekter skal skaleres op
Og det er godt med demonstrationsprojekter, mener Niels B. Christiansen, men det er ikke nok. Projekterne skal skaleres op og sættes i værk flere steder, hvis det skal rykke ved noget.

For at gøre det kræver det politisk aktion, skriver den adm. direktør, og opsætter herefter tre handlingsmuligheder, han ser som værende centrale:

  1. Først og fremmest skal bygninger kunne ”tale sammen”. Forbrugere skal kunne sælge bæredygtig energi fra solcellerne på taget til naboen, og afgifter skal ikke hæmme innovationen.
  2. Data om infrastruktur og forbrugernes private hjem skal være tilgængelig for forskere. På den måde kan nye forretningsmodeller blive udviklet.
  3. Overskudsvarme fra industrien skal blive reguleret til vedvarende energikilder. Her nævner Danfoss-chefen EU’s nylige vinterpakke som et positivt tiltag, men understreger, at der stadig er lang vej foran os.

Læs også: Maersk siger farvel til olie på Esplanaden

“På den ene side er skabelsen af et bedre samfund inden for rækkevidde, men på den anden side vil vi opleve en højere grad af kompleksitet og et presserende behov for forandringer. I en kompleks verden bliver både samfund og virksomheder nødt til at tilpasse sig hurtigt og være proaktive og modige i vores beslutninger”, afslutter Niels B. Christiansen sit indspark.

Læs hele bloggen fra The Huffington Post her.

-CHM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V