Ministerium overtager Danmark mod Madspild-partnerskabet

Et sjældent godt match af formål og behov har gjort, at to madspildsinitiativer, som begge blev lanceret i august, nu kommer under samme hat.

12.10.2018

CSR.dk

En række virksomheder og organisationer lancerede i august et ambitiøst partnerskab under overskriften ”Danmark mod Madspild”. Miljø- og fødevareministeren lancerede nogenlunde samtidig sit arbejde med at etablere en ny tænketank om forebyggelse af madspild og fødevaretab.

Nu har aktørerne bag de to initiativer besluttet sig for at slå initiativerne sammen, så Danmark mod Madspild bliver en del af Miljø- og fødevareministeriets tænketanks arbejde.

”Jeg er rigtig glad for, at ”Danmark mod Madspild” kommer til at blive en del af Tænketankens arbejde. Tænketanken og ”Danmark mod Madspild” kan i fællesskab bruge noget af det, som der allerede er udarbejdet, til at få endnu flere interesserede organisationer med ind i aftalen,” siger miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen.

Det er Per Bank, administrerende direktør enig i, og fremhæver samtidig styrken i partnerskaber på tværs af sektorer:

”Vi har sammen skabt "Danmark mod Madspild" for at kæmpe mod en fælles udfordring. At vi nu kan overdrage et initiativ lanceret i privat regi til ministeriet, er et stærkt eksempel på, hvordan vi i Danmark kan indgå partnerskaber og samarbejde om væsentlige emner – på tværs af brancher og imellem offentlige og private aktører. Samtidig er vi glade for at have været med til at udforme konceptet og platformen for en fremtidig national handlingsplan mod en halvering af madspild i 2030,” siger han.

Med fra begyndelsen
Konkret betyder det, at ministeriet overtager administration og projektledelse. Med sin brede deltagerskare, som kan ses under artiklen, passer Danmark mod Madspild som fod i hose til Miljø- og fødevareministeriets tænketank.

Med den vil ministeriet nemlig sikre en bred forankring af arbejdet med at forebygge madspild og fødevaretab og sikre fagligt underbyggede indsatser. Tænketanken skal derfor bygge på samarbejde i hele fødevarekæden. Arbejdet er inspireret af FN´s Bæredygtighedsmål nr. 12.3 om reduktion og forebyggelse af madspild og fødevaretab.

Planerne for tænketanken fremgår af pressemeddelelsen, og her - mindre end to måneder siden lanceringen - ved man indtil videre, at man vil forsøge at forhandle en frivillig aftale om et fælles reduktionsmål for hele fødevarernes værdikæde fra jord til bord. De øvrige projekter i regi af tænketanken vil skulle understøtte arbejdet med at nå målsætningerne i den frivillige aftale.

Initiativtagerne til ”Danmark mod Madspild”

  • Salling Group
  • Alfred Pedersen & Søn
  • Arla Foods
  • Carletti
  • HK Scan
  • Kohberg Bakery Group
  • Løgismose Meyers
  • Naturmælk
  • Nestlé
  • Peter Larsen Kaffe
  • Stryhns
  • Unilever
  • Stop Spild Af Mad
  • FødevareBanken

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
Erhvervsakademi Aarhus
Kursus
Kursus: Bæredygtighed og adfærdsdesign

Med kurset opnår du relevante analyseværktøjer og forbrugerindsigter til at arbejde med adfærdsdesign, hvor fokus er at flytte virksomhedens interessenter i en mere bæredygtig retning. 4 kursusdage i Aarhus på statsgodkendt efteruddannelse med ECTS-point.

Dato

23.04.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

UN Global Compact Network Denmark
Generalforsamling
Generalforsamling 2025

Det er os en stor fornøjelse at invitere alle repræsentanter fra vores medlemsvirksomheder og -organisationer til vores årlige generalforsamling. I år foregår generalforsamlingen online. Udover at få et overblik over vores aktiviteter, fremgang og økonomi, vil du også kunne deltage i det vigtige valg til bestyrelsen. I år er der seks bestyrelsesposter på valg.

Dato

23.04.2025

Tid

14:30

Sted

Online

DNV Business Assurance Denmark
Webinar
Webinar: The EU AI Act: What you need to know - and do

Get an in-depth understanding of the EU AI Act with legal expert Niels Christian Ellegaard. He will provide a comprehensive overview of the regulation, highlight important deadlines, and explain how to approach and manage the EU AI-Act at this stage.

Dato

24.04.2025

Sted

Online

DTU
Webinar
Master in Sustainable Leadership Information Session

Discover how you can elevate your career and bring significant value to your company with a Master in Sustainable Leadership.

Dato

24.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Webinar
Er din virksomhed underlagt Bekendtgørelse 761/2024? Vær sikker på, at du opfylder de nye krav

Den 1. juli 2024 udsendte Energistyrelsen Bekendtgørelse 761/2024 med opdaterede krav til obligatoriske energiledelsessystemer og energi- og klimasyn for visse virksomheder.

Dato

24.04.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

MäRK
Gå-hjem-møde
B Corps Evolution of Standards: Få et overblik over, hvad det betyder for dig

B Lab offentliggør i april sine nye, opdaterede standarder for, hvad virksomheder skal opfylde, hvis de vil være B Corp. Men hvad betyder det for dig og din virksomhed?

Dato

24.04.2025

Tid

14:00

Sted

Strandboulevarden 66, st, 2100 København Ø